O pastilă zilnică ar putea împiedica apariția bolii Parkinson și apariția tremurăturilor și a rigidității, ceea ce ar putea da speranțe zecilor de mii de persoane din Marea Britanie care suferă de această boală, conform The Telegraph.

Oamenii de știință sunt pregătiți să prezinte săptămâna aceasta noi rezultate care sugerează că medicamentul lor ar putea opri evoluția bolii Parkinson, în urma testelor efectuate pe șoareci și a utilizării de celule de la persoane cu această afecțiune.

În prezent, nu există un tratament pentru Parkinson, toate tratamentele existente fiind concepute pentru a ameliora simptomele, cum ar fi tremuratul și rigiditatea.

Parkinson, afecțiune cu o evoluție galopantă

Aproximativ 145.000 de persoane suferă de Parkinson în Marea Britanie, iar această afecțiune neurologică are cea mai rapidă creștere din lume. Estimările sugerează că, între 2020 și 2030, numărul acestora va crește cu o cincime din cauza creșterii demografice și a îmbătrânirii populației. Samsara Therapeutics, o companie biofarmaceutică ale cărei laboratoare se află în Oxford, a creat un tratament orientat spre stimularea unui proces cunoscut sub numele de "autofagie".

Acesta este sistemul prin care celulele se curăță și împiedică acumularea de material toxic. Peter Hamley, director științific la Samsara Therapeutics, a declarat că cercetarea va arăta că, prin stimularea autofagiei, proteina toxică este redusă și toate mișcările și controlul motor sunt recăpătate la șoarecii care au fost testați în cadrul studiului. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O pastilă zilnică ar putea împiedica apariția bolii Parkinson și apariția tremurăturilor și a rigidității

O pastilă zilnică ar putea împiedica apariția bolii Parkinson și apariția tremurăturilor și a rigidității

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: El este antrenorul de fitness care a pus substanțe interzise în prăjituri. Ce măsuri au luat autoritățile

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mult, Samsara speră să lanseze primul său studiu pe oameni în cursul acestui an, care ar urma să aibă loc în Olanda, ceea ce va putea face posibil ca medicamentul să fie lansat în aproximativ cinci sau șase ani. Dl Hamley a declarat că impactul pentru cei care trăiesc cu Parkinson ar fi "masiv". El a adăugat: "În acest moment nu există niciun medicament care să aibă un efect real asupra afecțiunii și asupra progresiei acesteia". Samsara lucrează, de asemenea, la alte medicamente care ar folosi același proces de stimulare a autofagiei pentru a trata alte afecțiuni, cum ar fi Alzheimer și boala neuronilor motori, în care există, de asemenea, acumulări de toxine în celulele unei persoane. "Primul lucru este să tratăm bolile care ar beneficia de aceste tipuri de abordări", a declarat doctorul.

Prelungirea duratei de viață a unei persoane, viitorul medicinei

Cu toate acestea, el a sugerat că, mai departe, ar putea exista potențialul de a folosi autofagia pentru a prelungi durata de viață a unei persoane.

El a spus: "Părerea mea este că, odată ce vom avea pe piață un medicament sigur, despre care știm că induce autofagia sau alte mecanisme interesante de longevitate, atunci putem vedea că se poate aplica acest lucru la persoanele care nu au o boală, dar cred că mai este mult până atunci", a mai adăugat acesta.

Magnați ai tehnologiei, inclusiv Jeff Bezos de la Amazon, fondatorul PayPal Peter Thiel și fondatorul Google Larry Page, au investit în companii care se ocupă de longevitate. Compania britanică Genflow a debutat anul trecut la Bursa de Valori din Londra, după ce anterior a fost susținută de un investitor miliardar de profil înalt, Jim Mellon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si