Autoritățile sanitare britanice au declarat stare de urgență națională după ce au fost identificate urme ale viruslui poliomelitei.

Acest virus se găsește la nivelul canalizărilor din Londra. Urme au fost găsite și la o stație de epurare a apelor uzate.

Citeste si: Primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba de un bărbat din Bucureşti

„Detecţiile anterioare au fost înregistrate după ce o persoană care a primit un vaccin oral împotriva poliomielitei în străinătate a călătorit în Marea Britanie şi a lăsat urme ale poliovirusului pentru o

perioadă scurtă”, se arată în raport.

Citeste si: OMS caută un nou nume pentru variola maimuței, actuala denumire fiind considerată discriminatorie

OMS caută un nou nume pentru variola maimuței, actuala denumire fiind considerată discriminatorie

Organizația Mondială a Sănătății spune că lucrează cu experți pentru a găsi o nouă denumire pentru variola maimuței.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 190 de cazuri de variola maimuței au fost depistate în Anglia

Referirea la virusul african este inexactă, spun experții, dar și discriminatorie.

1.600 de cazuri au fost înregistrate până acum la nivel global, iar 72 de decese au fost raportate în țările în care boala exista deja.

Citeste si:  Al treilea caz de variola maimuței în România

„Din acest motiv, am decis să convoc Comitetul de Urgență conform reglementărilor internaționale săptămâna viitoare, pentru a evalua dacă acest focar reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional”,  a spus acesta.

Citeste si:  OMS, întâlnire de urgență pentru a discuta pe tema variolei maimuței: „O urgență de sănătate de interes internațional”

”Europa rămâne epicentrul acestui focar în creştere, 25 de ţări au raportat peste 1.500 de cazuri, sau 85% din cazurile la nivel mondial” , a menţionat Kluge.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si