Inspectorul detectiv Rebecca Kalam a fost supusă hărțuirii sexuale și discriminării în timp ce lucra pentru forțele de poliție din West Midlands, Birmingham, cu mai mulți ani în urmă.

Citește și: Mireasa a rămas șocată când a văzut o altă mireasă invitată la nunta ei

Femeia visase să devină șeful poliției „pentru a încerca să schimbe cultura din interior”.

În urma tratamentelor aplicate de șefii ei în timpul antrenamentelor, femeia-ofițer a dat în judecată secția de poliție pentru hărțuire, discriminare și agresiune sexuală și a câștigat procesul primind suma de 950.000

euro (820.720 lire sterline) ca despăgubiri morale.

Polițistă dezbrăcată la lenjeria intimă

În cadrul unui tribunal pentru ocuparea forței de muncă a fost prezentată situația în care femeia a fost dezbrăcată până la lenjerie intimă în timpul unui exercițiu de antrenament, astfel încât să-i poată fi acordat primul ajutor.

Scenariul presupunea că femeia fusese împușcată în piept și avea o gaură de glonț în partea de sus a sânului stâng, pe care polițiștii ar fi trebuit să o trateze.

Acest lucru a făcut-o să se simtă „extrem de inconfortabil”, spune Rebecca.

rebecca la proces

Aproape 1 milion de euro, despăgubiri pentru discriminare sexuală

[Sursa foto: Twitter]

Cu altă ocazie i s-a spus: „doar pentru că ai sâni nu înseamnă că nu poți face exerciții sub presiune”, în timp ce un ofițer i-a împins gâtul cu piciorul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Femeia, care are 40 de ani acum, spune că era una dintre cele șapte femei ce compuneau o echipă care cuprindea 250 de bărbați și s-a confruntat cu o cultură „toxică și discriminatorie”.

Rebecca Kalam: Am vrut să schimb cultura toxică din secția de poliție

Poliția din West Midlands a confirmat că trei ofițeri sunt suspendați în prezent și 10 sunt în proces disciplinar.

Într-o declarație de presă, Rebecca Kalam a declarat: „Am avut ambiția și dorința de a avansa în carieră, până la șef de poliție și eram pe cale să o fac”.

„Unul dintre motivele pentru care am rămas în secție a fost să încerc să schimb cultura din interior”, a adăugat ea.

Decizia de a-i acorda compensații pentru pierderea veniturilor și a pensiei a fost „unanimă în cadrul completului de judecată”.

Adjunctul șefului Poliției din West Midlands, Scott Green, a declarat: „Îmi pare rău că nu s-au făcut mai multe și mai devreme pentru a aborda problemele grave ridicate de doamna Kalam și îmi cer scuze pentru impactul semnificativ pe care acestea l-au avut asupra ei, care a fost evidențiat în timpul procesului.”

„În Poliție nu există loc pentru comportament misogin, discriminatoriu sau lipsit de respect și s-au făcut multe progrese pentru stabilirea și consolidarea celor mai înalte standarde de conduită și profesionalism.”

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

 „Tribunalul recunoaște că am luat în serios nemulțumirile și chestiunile disciplinare ridicate de doamna Kalam. Pașii pe care i-am întreprins ne ajută să atragem și să reținem cei mai buni și mai diverși oameni în cadrul forțelor poliției, în acest domeniu critic. Continuăm să facem progrese pentru a ne asigura că publicul are încredere în noi, în timp ce ne îndeplinim datoria de a-i proteja.”

El a continuat că, în ultimii doi ani, secția de poliție și-a îmbunătățit cultura și standardele și a revizuit modul în care recrutează ofițeri pentru a crește diversitatea.

Supervizorul activității Poliției din West Midlands, Simon Foster, a declarat: „M-am angajat să acționez constant și neîncetat pentru a-i trage la răspundere pe polițiștii din West Midlands, pentru a mă asigura că au fost luate măsuri de a elimina orice misoginie, rasism, homofobie și discriminare ilegală din cadrul Unității de Operațiuni cu Arme de Foc și al Poliției din West Midlands în general.”

„Rebecca Kalam a dat dovadă de curaj și rezistență pe parcursul procesului. Declarațiile ei au evidențiat o cultură toxică a misoginiei și a discriminării ilegale care a proliferat în mod inexplicabil și nepardonabil în cadrul Unității de Operațiuni cu Arme de Foc", a mai declarat Foster. 

„Toți ofițerii de poliție au datoria de a respecta cele mai înalte standarde de conduită, etică, integritate și profesionalism. Asta nu este negociabil. Dacă există ofițeri de poliție care sunt incapabili să înțeleagă și să pună în aplicare acest principiu de bază, atunci nu-și au locul în serviciul de poliție.” a concluzionat supervizorul Poliției din West Midlands, conform The Independent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si