Primăriţa Olga Suhenko, în vârstă de 50 de ani, soţul ei şi fiul lor au fost răpiţi de forţele ruse pe 24 martie, potrivit unui consilier al Ministerului de Interne ucrainean, care le-a arătat jurnaliștilor o groapă comună în Motizhin.

Citeste si: ​Ambasadorul rus la ONU afirmă că atrocităţile de la Bucea sunt înscenate

Cadavrele primăriţei din satul Motizhin, al soţului şi fiului lor, precum şi a altor doi bărbaţi au fost descoperite după retragerea rușilor.  

Poliţiştii ucraineni le-au arătat reporterilor patru cadavre pe jumătate înhumate într-o groapă săpată într-o pădure de pini din apropierea locuinţei primăriţei, precum şi cadavrul unui bărbat zăcând într-un puţ din grădină.

Atrocități lăsate în urmă de soldații ruși

Potrivit poliţiei, cele cinci persoane aveau mâinile legate la spate. Locuitorii din Motizhin au declarat presei că aceştia au refuzat să colaboreze cu forţele ruse.

Citeste si: Zelenski l-a menționat pe Nicolae Ceaușescu în discursul său. Ce a transmis președintele ucrainean

"Au fost ocupanți ruși aici. Au torturat și ucis întreaga familie a primarului acestui sat", le-a spus jurnaliștilor consilierul Anton Herașcenko.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit acestuia, fiul primăriței, Oleksandr, era în vârstă de 25 de ani.

După ce Olha Sukhenko a fost răpită de ruși, soțul ei i-a convins să-l lase și pe el să vină cu ea.

Potrivit locuitorilor din sat, câteva ore mai târziu, rușii s-au întors după fiul lor. În groapa descoperită acum au fost găsite cadavrele membrilor familiei, torturate cu brutalitate.

Primăriţa Olga Suhenko, în vârstă de 50 de ani, ucisă cu bestiaitate de ruși

Imaginile filmate la fața locului sunt greu de privit, ca și în cazul celor cu cadavrele descoperite la Bucha sau Irpin. 

Soldaţii ruşi au slăbit controlul asupra regiunii Kiev şi a nordului ţării în ultimele zile pentru a-şi concentra eforturile militare în est.

De când trupele ruse s-au retras săptămâna trecută din orașele și satele din jurul capitalei ucrainene Kiev, trupele ucrainene au descoperit groape comune sau cadavrele unor civili lăsate pe străzi.

Pe 11 martie, primarul oraşului Melitopol din sudul Ucrainei a fost răpit de militari ruşi şi eliberat după câteva zile. 

Și alți primari au fost eliberați de forțele ruse în schimburi de prizonieri cu armata ucraineană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si