Mihaela a primit o veste sfâșietoare de la medici, în urmă cu 6 ani. Totul a început cu o aluniță pe care o avea pe spate, dar care pe parcursul sarcinii și-a schimbat culoarea și forma. 

Pe atunci avea 40 de ani și a decis să își facă o programare la medic, pentru un control. Verdictul crunt a căzut ca o piatră grea, deoarece în urma investigațiilor amănunțite, specialiștii au descoperit că ea suferea, de fapt, de cancer. 

Tot atunci, specialiștii i-au spus că va mai trăi doar 3 luni.

Citește și: Un aliment misterios îl ucide încet, dar sigur, pe Alexei Navalnîi, rivalul lui Putin

Mihaela a continuat să lupte, în ciuda diagnosticului crunt

Medicul dermatolog i-a spus, la acea vreme, că are un melanom. Așadar, femeia a făcut mai multe investigații amănunțite pentru a afla care este starea sa de sănătate, de fapt. Apoi au urmat multe evaluări imagistice și multiple seturi de analize.

Apoi, medicii au venit cu o concluzie șocantă: melanom malign în stadiul 3. Vestea a fost foarte greu de suportat de către Mihaela, mai ales că, din acest punct, potrivit medicilor, ea mai avea de trăit doar câteva luni de viață.

Citește și: Calvarul prin care trec două copile românce! Au rămas singure pe lume după ce părinții lor au fost răpuși de cancer

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totuși, ea nu s-a lăsat bătută și a continuat să lupte. Așadar, Mihaela a luat „toate armele” la luptă pentru a învinge boala nemiloasă și a acceptat să fie parte dintr-un studiu clinic pentru imunoterapie destinat pacienților cu melanom.

„Am spus că decât să fac chimioterapie și să mă văd topită, mai bine semnez (n.r. pentru studiul clinic) indiferent ce se întâmplă. Șocul a fost foarte mare, să îți vezi numele și să vezi că acolo, lângă el, scrie cancer și că reacțiile adverse ale imunoterapiei- pentru că despre asta vorbim- pot fi fatale", a povestit Mihaela, în cadrul unui workshop pe tema studiilor clinice organizat de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, scrie hotnews.ro

Citește și: VIDEO- O femeie din China a murit din cauza gripei aviare

Mihaela a decis să îi ajute pe cei aflați în aceeași situație ca a ei

Tratementul primit a funcționat, iar mămica s-a recuperat. Ea a fost ținută sub observație medicală timp de 49 de săptămâni, până când s-a însănătoșit complet.

Nu a fost greu. Făceam injectare din două în două săptămâni. Când am împlinit 41 de ani, mi-am făcut cadou ultima doză. De atunci am stat în evaluări, monitorizare din 3 în 3 luni, cu analize de sânge, investigații imagistice, ecografii de părți moi", a explicat femeia, potrivit sursei citate.

Citește și: Diana este românca care este alergică la apă: „Mai mulți oameni au crezut că sunt nebună”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mihaela își dorește, la 6 ani de la experiența cumplită, să împrăștie speranță în jurul ei și în rândul altor oameni care suferă de aceeași boală cruntă. 

Acum, ea lucrează ca navigator de pacienți și încearcă să îi ajute pe cei diagnosticați cu melanom să beneficieze de imunoterapie.

Citește și: Povestea impresionantă a tinerei care a învins cancerul și a devenit model

Era singura mea șansă. Este decizia cea mai bună pe care am luat-o. Mi-am dat șansa să trăiesc și să îmi văd fetița crescând", a mai spus Mihaela.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si