Un tribunal din regiunea spaniolă Asturias a început miercuri un proces deschis împotriva a doi acuzați, un bărbat nigerian și o femeie de origine română, despre care se presupune că au păcălit o femeie care locuiește în orașul Gijón, informează presa spaniolă.

Cum a fost păcălită femeia din Spania de un "soldat american" inventat de o româncă

Românca și partenerul ei nigerian riscă să stea doi ani în spatele gratiilor după ce s-au dat drept soldat american prin intermediul unei rețele de socializare, informează La Voz de Asturias.

Potrivit Ministerului Public spaniol, în rechizitoriul său provizoriu, evenimentele s-au petrecut la sfârșitul anului 2017, când victima a stabilit o prietenie prin Facebook cu o persoană care pretindea că este membru al armatei americane staționate în Siria.

Soldatul american inventat de româncă avea ca nume de profil Mathew. R. Chandler, iar victima a conversat ani de zile cu identitatea fictivă folosită de cei doi inculpați.

După un anumit timp, profitând de „credulitatea” victimei și după ce a promis că va veni în Spania pentru a-și continua relația, presupusul militar i-a cerut femeii diverse sume de bani pentru a rezolva problemele vamale și familiale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, începând cu data de 29 ianuarie 2018, victima a efectuat trei transferuri în valoare totală de 22.350

de euro.

Potrivit sursei citate, acuzații sunt un bărbat de naționalitate nigeriană, care nu are rădăcini în Spania, și o femeie de origine română, ambii născuți în 1980, transmite agenția Efe.

Procesul s-ar putea solda cu condamnarea la închisoare a româncei de 44 de ani

Procesul s-ar putea solda cu condamnarea la închisoare a româncei de 44 de ani

[Sursa foto: La Voz de Asturias]

Se cere explulzarea cetățeanului nigerian

Procesul programat miercuri a început cu o amânare, informează Infobae.com.

Parchetul din Zona Gijón solicită doi ani de închisoare pentru fiecare dintre ei, precum și plata unei despăgubiri către victimă de 22.350

de euro, cu dobânda legală corespunzătoare, și plata cheltuielilor de judecată.

În cazul inculpatului, Ministerul Public este interesat să înlocuiască pedeapsa cu cu expulzarea de pe teritoriul național pentru șase ani. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si