O salata cu verdeturi de primavara, mai scumpa decat o friptura
Spanacul, salata, ceapa verde, ridichiile si leurda ne ademenesc de pe tarabele doldora de trufandale, iar producatorii se lauda cu marfa romaneasca de calitate. O salata cu verdeturi de primavara concureaza insa la pret cu o friptura.
"Noi am cheltuit deja 22 de lei pentru o salata in conditiile in care un kilogram de pulpa de porc sau spata de porc ar costa undeva la 12-13 lei si mananca patru persoane".
Sunt pline pietele de aur verde! Dupa lunile friguroase de iarna, pofta de o salata te face sa bagi adanc mana in buzunar!
De pe lista ingredientelor pentru o salata delicioasa nu pote lipsi nici patrunjelul si leurda. Pentru un gust putin acrisor, cumparam si o legatura mica de macris, apoi stevie. Sa facem calculul!
-Am luat doua capatani de salata care ne-au costat 8 lei, doua legaturi de patrunjel care ne-au costat doi lei, deja avem 10 lei cheltuiti. Spanacul care este jumtate de kil la 5 lei ne-a facut doamna, deci avem 15 lei.
Ridichile cu ceapa verde au mai fost 5 lei, deci am ajuns la 20 de lei, plus stevia si macrisul, deci avem 22 de lei pana acum
-Salata ajunge sa fie mai scumpa decat carnea!
In bucatarie, uitam de preturi: rupem salata si spanacul in bucati...
Marius Muntean, bucatar: cand punem cutitul pe ea poate sa se oxideze... si tocam, apoi, ceapa, patrunjelul, stevia si leurda.
Uitati de otet! Vom condimenta salatei cu un dressing facut din macris maruntit, ulei de masline, zeama de masline, sare si piper.
Marius Muntean, bucatar: Trufandalele de primavara sunt foarte bune de consumat in perioada aceasta, totul a costat 24 de lei