Expertii spun ca aceasta este o reusita stiintifica majora, care ii va ajuta sa inteleaga mai bine efectele criogeniei.

Acesti viermi inelati, adusi din doua zone din Siberia, si-au revenit la viata intr-un laborator al Institutului de Probleme Fizico-Chimice si Biologice ale Solului din apropiere de Moscova.

„Am obtinut primele date, care demonstreaza capacitatea organismelor multicelulare de a sta inghetate pe termen lung, in straturile de permafrost din zona arctica”, se arata intr-un raport realizat de oameni de stiinta rusi, in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Princeton.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au fost analizati aproximativ 300 de viermi preistorici, iar cercetatorii au descoperit ca doi dintre ei aveau celule inca viabile.

„Dupa ce au fost dezghetati, viermii au dat semne de viata. Au inceput sa se miste si chiar sa manance”, se mai arata in raport.

Unul dintre viermi provenea dintr-o vizuina de veverita, aflata in stratul de permafrost al aflorimentului Duvanni Yar, situat intr-o sectiune izolata a raului Kolima.

Viermii au fost gasiti in 2015 in stratul de permafrost de langa raul Alazeia si au vechime de aproximativ 41.700 de ani.

CITESTE CONTINUAREA PE INCREDIBILIA.RO!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si