Exista imagini cu spuma atat de multa incat poate fi confundata cu gramezi de zapada si gheata pe raul Jijia, iar la lacurile Ciric 2, Vladiceni si in diverse zone pe Bahlui au fost vazuti sute de pesti morti.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Conf.dr. Silviu Gurlui sustine acum si ca pestii, cateva sute de kilograme doar la Vladiceni, au murit in contact cu o cantitate foarte mare din aceasta „otrava alba“ pe care o reprezinta spuma. „S-a spalat orasul si a fost dus mai departe in circuitul naturii. Este un rezultat al poluarii, clar; ploile abundente au curatat efectiv atmosfera si totul s-a scurs in canalizare si in ape. Din acest motiv au murit si pestii- apa s-a deversat acolo, din canalizari.

La Vladiceni cel putin a fost un genocid- era apa de trei metri cu mizerie care se deversa spre lacuri, pe vegetatie, la doi metri de curtile oamenilor. Acesti agenti surfactanti gasiti si in detergenti duc practic la paralizarea pestilor, la scaderea oxigenului din apa, iar moartea lor e inevitabila“, a explicat universitarul.

Citeste mai multe detalii pe Ziarul de Iasi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si