Un exemplu vine dintr-un catun din Bihor, devenit casa unei tinere experte in I.T. din Cluj-Napoca

Un peisaj superb, in catunul Runcuri, din Bihor. Aici isi are biroul Andrada. Este specialist in marketing si a schimbat cei patru pereti ai biroului cu un decor fascinant, unde timpul parca sta in loc.

Citeste si: Călugăr prins beat în club! A făcut scandal când polițiștii au venit să îl ducă la secție! A înjurat ca la ușa cortului reporterii care filmau! "Du-te, bă, în p**a mea! Cancer să faci!"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Tanara s-a mutat impreuna cu sotul ei, Emil, acum patru ani. Intre timp, pe lume a venit si Nadia, fiica lor. S-au indragostit de peisaj si n-au mai vrut sa plece. De curand, s-au apucat sa ridice din temelii un nou camin, construit din materiale eco-friendly.

Nu e deloc usor sa traiesti in mijlocul naturii. Cocotata pe-un varf de deal, casa lor este mai mereu in bataia vantului, iar iarna zapezile pot depasi doi metri.

Dar merita, spune Andrada, bucuroasa ca fetita ei respira aer curat, mananca fructe si legume proaspete din gradina, se joaca cu animalele. In plus, invata obieciuri strabune, cum ar fi torsul.

Citeste si: Giani Kirita, pregatit de 8 Martie! Află cu cine a decis să își dea întâlnire în seara asta?

La doar o aruncatura de bat sunt Pestera cu Cristale Farcu, unica in Europa si Pestera Meziad, una dintre cele mai lungi din Romania.

Este o zona turistica superba si foarte vizitata de cei care fac catarari, drumetii si via ferrata. Andrada si Emil au fost si ei turisti, la inceput.

Datate Institutului National de Statistica arata ca peste o suta de mii de romani s-au mutat de la oras la sat in 2017, in timp ce numai 87 de mii au renuntat la viata la tara pentru mediul urban in aceeasi perioada.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si