Riscurile asociate consumului de stridii crude au fost puse în centrul atenției de YouTuber-ul Billy LeBlanc, după povestea tragică a iubitei sale.

Citește și: VIDEO Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră

Natalie, partenera de viață a creatorului de conținut, a murit din cauza consumului de stridii crude, netratate termic.

Chiar și creatorul de conținut a fost la un pas de moarte, el stând internat 12 zile ca urmare a infecției cu o bacterie ucigașă.

De ce e riscant să consumi fructe de mare crude

Există mai multe riscuri de sănătate de care oamenii trebuie să țină cont atunci când comandă delicatesele, în special în stațiunile de la mare sau ocean.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sunt tot mai multe povești tragice cu oameni tineri care se îmbolnăvesc grav după ce au consumat stridii afrodisiace, potrivit revistei People.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a avertizat împotriva consumului de stridii crude, consumatorii fiind expuși riscului de a contracta microbi precum norovirus, salmonella și Vibrio parahaemolyticus, printre altele.

Din păcate, YouTuber-ul Billy LeBlanc, cunoscut pentru canalul său „Bratayley”, și-a pierdut iubita Natalie, după ce amândoi au consumat stridii crude și au contractat microbul Vibrio Vulnificus.

Cei doi parteneri de viață au fost internați de urgență la spital, însă numai Billy a avut norocul să supraviețuiască.

Apel urgent pentru cei care consumă fructe de mare

„Am mâncat stridii și amândoi ne-am simțit rău pentru câteva zile”, a scris LeBlanc pe Instagram. „Apoi, eu m-am trezit și ea dispăruse pentru totdeauna”, a mai scris influencerul american.

View this post on Instagram

A post shared by Billy LeBlanc (@justbillyleblanc)

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), bacteriile vibrio apar în mod natural în unele ape oceanice și, deoarece "stridiile se hrănesc prin filtrarea apei, vibrioul se poate concentra în în țesuturile lor”.

În timp ce diareea și vărsăturile sunt simptome mai frecvente, contractarea vibrio vulnificus poate necesita îngrijire la Terapie intensivă, iar aproximativ 20% dintre oameni mor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si