Bărbatul pakistanez va fi judecat în Italia pentru uciderea fiicei sale care a refuzat căsătoria, transmite presa italiană

Poliția italiană a arestat în Pakistan un bărbat pakistanez care era judecat în lipsă în Italia pentru uciderea fiicei sale, Saman Abbas.

Citește și: "Ucigașa cu chip de înger". A ademenit o bloggeriță în apartamentul ei cu un tratament cosmetic gratis după care a ucis-o ca să își însceneze propria moarte

Tânăra de 18 ani a refuzat căsătoria forțată, astfel că părinții au comandat uciderea ei pentru dezonoarea adusă.

Cazul care a șocat Italia

Dosarul de ucidere din Reggio Emilia, nordul Italiei, este cea mai cunoscută dintre anchetele penale care au avut loc în Italia în ultimii ani.

Este un caz tipic de ucidere sau maltratare a femeilor sau fetelor imigrante care s-au răzvrătit împotriva insistenței familiei de a se căsători cu un bărbat impus de familie.

Cadavrul tinerei Saman Abbas a fost găsit în noiembrie 2022, după ce fusese îngropat într-o fermă abandonată din localitatea unde tatăl ei lucra, în nordul Italiei.

Saman Abbas si tatăl ei

Saman Abbas si tatăl ei

Procurorii italieni susțin că tânăra de 18 ani a fost ucisă de familia ei la 1 mai 2021. Câteva zile mai târziu, părinții ei au luat un avion de la Milano către Pakistan.

Unchiul lui Abbas, doi veri, tatăl ei, Shabbir Abbas, și mama ei au fost judecați în lipsă, în februarie 2023.

Locația mamei nu este cunoscută, dar se crede că se află în Pakistan, potrivit autorităților italiene.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De luni de zile, Italia a făcut presiuni pe guvernul pakistanez să permită extrădarea lui Shabbir Abbas.

Extrădarea tatălui lui Saman Abbas, reușită în cele din urmă

Întoarcerea tatălui pakistanez în Italia sub acuzația de crimă subliniază hotărârea Italiei de a-i urmări penal pe cei care încalcă legile italiene împotriva căsătoriei forțate.

Tatăl, escortat de poliția italiană, a fost urcat la bordul unui avion militar italian, care urma să aterizeze vineri la Roma, a declarat procuratura din Reggio Emilia.

Într-o declarație de presă, premierul italian Giorgia Meloni a salutat extrădarea tatălui pakistanez, acuzat în Italia „pentru uciderea sălbatică a fiicei sale Saman” drept un „pas important înainte pentru a permite justiției să-și urmeze cursul”.

La începutul lunii iulie, instanța supremă din Pakistan a aprobat cererea de extrădare a Italiei, iar guvernul la începutul acestei săptămâni și-a dat permisiunea pentru transferul lui în Italia.

Saman Abbas, tânăra care a murit pentru că a refuzat căsătoria forțată 

Saman Abbas emigrase în adolescență din Pakistan într-un mic oraș de fermieri din regiunea nordică a Italiei, Emilia-Romagna.

Tânăra a îmbrățișat rapid moda occidentală, inclusiv renunțarea la voalul tradițional și a avut curajul să se întâlnească cu un tânăr ales de ea.

Într-o postare pe rețelele de socializare, ea și iubitul ei pakistanez au putut fi văzuți sărutându-se pe o stradă din capitala regională, Bologna.

Potrivit anchetatorilor italieni, acel sărut i-a înfuriat pe părinții lui Abbas, care doreau ca ea să se căsătorească cu un văr din Pakistan.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tânăra a fost văzută în viață pentru ultima dată pe 30 aprilie 2021 – la câteva sute de metri distanță de locul în care i-a fost descoperit cadavrul – în videoclipuri ale camerei de supraveghere, în timp ce se plimba cu părinții ei în ferma de pepeni unde lucra tatăl ei.

Abbas i-ar fi spus iubitului ei că se temea pentru viața ei, din cauza refuzului de a se căsători cu un bărbat mai în vârstă din patria ei.

O autopsie a scos la iveală un os rupt al gâtului, posibil cauzat de strangulare. Înainte de începerea procesului, unchiul și un văr au fost extrădați din Franța, iar un alt văr din Spania.

Saman Abbas, un destin tragic

"Nimeni nu poate plăti cu viața pentru că vrea să trăiască liber"

La momentul începerii procesului, premierul Italiei, Giorgia Meloni a amintit că tânăra Saman nu a dorit altceva decât să trăiască liber.

„Din păcate, nu mai există îndoieli, Saman Abbas a fost ucisă. Cadavrul găsit în Novellara aparține unei fete pakistaneze de 18 ani. Va începe procesul în care vor fi acuzați membrii familiei ei: se va face dreptate unei tinere nevinovate care a vrut doar să experimenteze libertatea”, a spus premierul Italiei.

Președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, a comentat și el cazul Saman Abbas: "Nicio fată nu poate fi privată de dreptul de a-și trăi propria viață. Și nimănui nu i se poate cere să plătească cu viața pentru libertate”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si