Close sidebar
Close sidebar

O țară din Europa a pus capăt vaccinării obligatorii pentru coronavirus

Austria renunță complet la vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. Măsura a fost adoptată în februarie, dar a fost suspendată la doar o lună după.

Diana Bostan,

Austria pune capăt vaccinării obligatorii

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul austriac al Sănătăţii a declarat că această măsură "a fost implementată într-un context epidemiologic diferit" și acum nu mai este necesară.

Austria renunță complet la vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

"De acum trebuie să trăim cu COVID-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii", a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Citeste si: Ce simptome are zona zoster, afecțiunea cu care a fost diagnosticat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Însă varianta Omicron a schimbat regulile", a adăugat acest ministru ecologist. "Chiar şi cei care au acceptat încă de la început să se vaccineze sunt acum reticenţi faţă de ideea de a-şi administra o nouă doză", a completat Johannes Rauch.

Guvernul de la Viena a decis suspendarea legii în luna martie

"În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată", declara, atunci, Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi Chestiuni Constituţionale.

Citeste si: VIDEO- Epidemiologul Octavian Jurma anunţă o nouă variantă Omicron în România. Când începe valul 6 al pandemiei

În prezent, circa 62% din populaţia ţării dispune de un certificat de vaccinare valid, raportând peste 18.700 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI