Organizația nonguvernamentală Wildest Animal Rescue, din Comitatul Putnam al statului american Florida, a transmis că adjuncții șerifului local au identificat și au transportat o broască țestoasă africană la refugiul pentru animale exotice. Specimenul a fost găsit în orașul Interlachen, un oraș mic cu aproximativ 1.400 de rezidenți.

„Ea este cu siguranță testoasa cuiva întrucât îi plac oamenii și să fie mângăiată pe cap”, a transmis și biroul șerifului într-o postare publicată pe pagina de Facebook a instituției.

O țestoasă a fost găsită după 3 ani și jumătate de la dispariție. A fost găsită la o distanță 8 kilometri de casă

Țestoasa a fost găsită la o distanță 8 kilometri de casă

[Sursa foto: istock.com]

Exemplarul exotic a fost găsit la o distanță de 8 kilometri de casă

ONG-ul a făcut publice mai multe informații potrivit cărora țestoasa a fost văzută de locuitorii orașului Interlachen pe platformele de socializare. La scurt timp, oamenii legii au primit numeroase sugestii din partea acestora care și-au amintit că o țestoasă dispăruse din oraș în luna aprilie a anului 2020.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: O româncă se află în lupta electorală pentru primăria orașului Las Vegas în 2024. Irina lucrează ca agent imobiliar şi deţine o mică afacere în SUA

„Ea a lipsit timp de 3 ani și jumătate și a fost descoperită la 8 kilometri de locul unde a scăpat”, au mai transmis reprezentanții ONG-ului Wildest Animal Rescue.

Țestoasa a fost restituită de către autorități proprietarilor săi. După 3 ani și jumătate în care au căutat-o, oamenii își pierduseră orice speranță că-și vor mai recupera broasca țestoasă vreodată.

Ce este o broască țestoasă africană?

Broasca țestoasă africană, cu denumirea științifica Centrochelys sulcata, dar cunoscută și sub denumirea de broasca țestoasă sulcata, este o specie de țestoasă care trăiește în regiunea de sud a deșertului Sahara din Africa. Este cea mai mare specie de țestoasă continentală din lume și se află pe locul trei în lume în ceea ce privește dimensiunea sa.

Țestoasele sunt unele dintre cele mai vechi și mai primitive specii de reptile din lume. În ultimii ani, broaștele țestoase au devenit populare în rândul iubitorilor de animale, care au început să îndrăgească această reptilă din ce în ce mai mult și să o adopte ca animal de companie.

Citește și: VIDEO- Cine este românul de 27 de ani ucis pe frontul din Ucraina. „Era ca un viking”, spune iubita sa îndoliată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si