Alisa are 35 de ani și se numără printre refugiații veniți din Ucraina. Țara ei este invadată de trupele lui Vladimir Putin. Tânăra locuia la Kiev alături de familia sa. S-au trezit cu noaptea în cap și au fost nevoiți să abandoneze totul pentru a scăpa cu viață. Au fugit din calea bombardamentelor, ajungând astfel în Polonia.

Citeste si: Rușii atacă un centru pentru persoane cu dizabilităţi la Oskil, în apropiere de Harkov

Povestea ei a făcut înconjurul lumii. Totul a pornit de la o fotografie în care o ucraineancă își purta câinele bătrân pe umeri pentru a-l scoate în siguranță din țară. Câinele este un ciobănesc german de 12 ani jumătate, pe nume Pulya, prea bătrân ca să poată parcurge un drum foarte lung pe jos. De aceea stăpâna sa, Alisa, l-a purtat 17 km în spate pentru a-l duce dincolo de graniță, alături de ea, acolo unde bombele nu mai sunt un pericol pentru ei.

Povestea Alisei a stârnit un val de emoții

Tânăra și-a pierdut tatăl în vârstă de 59 de ani pe 23 februarie, cu o zi înaintea invaziei rușilor. Nici măcar nu a apucat să-și înmormânteze părintele din cauza invaziei, iar trupul neînsuflețit al tatălui său a rămas la morga spitalului unde și-a dat ultima suflare.

Citeste si: Ultimul mesaj lăsat de o studentă înainte de a fi omorâtă de bombardamentele rușilor: „Mulțumesc, dar voi rămâne în Harkov până la victorie”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Acum soțul ei a rămas în Ucraina pentru a lupta alături de alți bărbați, împotriva rușilor. Ea a trebuit să plece din Ucraina cu copiii ei pentru a-i duce la loc sigur.

„Sunt programator de computere şi lucrez pentru o companie germană”, a declarat femeia pentru The Guardian, „M-au ajutat să părăsesc Ucraina, pentru a ajunge în Polonia.

Am plecat de la Kiev cu un Peugeot 307. Eram 9, eu, mama mea, sora mea, cei doi soţi ai noştri, patru copii şi doi câini mari, inclusiv un ciobanesc german în vârstă. Era imposibil să te deplasezi în interiorul maşinii. Am condus timp de 16 ore până într-un sat la aproximativ 140 km de Kiev”, a mai spus ucraineanca.

Grupul cu care au plecat din Ucraina a decis să se oprească într-o noapte într-un sat, iar de acolo au luat-o la pas până la granița cu Polonia. 17 km au făcut pe jos: „Am plecat la 4 dimineaţa: erau minus şapte grade. A fost o călătorie dificilă între munţi şi râuri. Copiii mei plângeau de frig. Vroiam şi eu să plâng, dar nu puteam să renunţ… a fost ideea mea să mergem spre graniţă”, a mai spus Alisa.

Citeste si: Reacția lui Putin după ce NATO a trimis trupe în estul Europei

Au avut astfel parte de un drum lung plin de disperare și oboseală. Câinele familiei, pe care îl aveau alături, Pulya, a făcut tot posibilul să înainteze odată cu grupul, dar fiind prea bătrân, patrupedul se chinuia pentru a ține pasul.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După un kilometru, a căzut la pământ şi nu s-a mai putut ridica. „Am oprit câteva maşini şi am cerut ajutor, dar toţi m-au refuzat. Într-adevăr, ne-au sfătuit să lăsăm câinii. Dar ei fac parte din familia noastră. Câinele meu a trăit cu noi toate momentele fericite şi triste. Câinele mamei mele este tot ce i-a mai rămas din viaţa ei anterioară”, a declarat femeia.

Citeste si: Facebook permite temporar postările violente la adresa liderilor ruși! Reacția Rusiei: ”Încă o dovadă a războiului informaţional”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si