Close sidebar
Close sidebar

O universitate din Europa va oferi diplomă de absolvent în Magie, din anul 2024. Unde pot lucra cei care termină aceste cursuri

O universitate din Europa va oferi diplomă de absolvent în Magie. Studenții vor putea studia istoria și impactul vrăjitoriei și al magiei din întreaga lume asupra societății și științei.

Ana-Maria Costea,

O universitate din Europa va oferi diplomă de absolvent în Magie, din anul 2024. Unde pot lucra cei care termină aceste cursuri

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este vorba despre Universitatea din Exeter. Aceasta va oferi, începând cu anul 2024, o diplomă în Magie, studenților care aleg să facă parte din programul de învățământ. 

Universitatea va fi prima din Marea Britanie care oferă aceste cursuri, dar și această diplomă, rar întâlnită.

Cursurile vor fi susținute de oameni cu pregătire specială în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie, teatru și religie și se va arăta și explica rolul magiei asupra Occidentului și Orientului.

Citește și: Cum arată azi în interior Catedrala Mântuirii Neamului, cea mai mare biserică ortodoxă din lume. "Absolut impresionant", spun turiștii străini

Ce presupun cursurile care aduc diploma de absolvent în Magie?

Programul de studiu al magiei este unul postuniversitar și combină studiul istoriei magiei cu mai multe subiecte. Programul se numește MA Magic and Occult Science și oferă flexibilitate pentru ca studenții să-și adapteze interesele personale, permițând totodată alegerea unui set de module din domeniul științelor umaniste și sociale sau chiar specializarea într-un alt domeniu.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

O universitate din Europa va oferi diplomă de absolvent în Magie, din anul 2024. Unde pot lucra cei care termină aceste cursuri

[Sursa foto: Unsplash]

ARAM251 Esotericism și Tradiție Magică este modulul central, iar predarea se face în echipă, iar studenții au ocazia să exploreze subiecte fundamentale incluzând magia în Grecia și Roma, dar și texte oculte în iudaism, creștinism și islamism, istoria vrăjitoriei, magia în literatură și folclor, iluzia și înșelăciunea și istoria științei și a medicinei.

„Prin găzduirea acestui program în cadrul Institutului de Studii Arabe și Islamice, plasăm moștenirea culturală arabo-islamică înapoi acolo unde îi este locul, în centrul acestor studii și în istoria Occidentului.

Decolonizarea, explorarea epistemologiilor alternative, feminismul și antirasismul se află în centrul acestui program", potrivit  reprezentanților universității.

Studenții care urmează aceste cursuri vor putea preda muzeografie, științe, dar pot și să ofere consiliere în aria de patrimoniu și muzee, muncă în bibliotecă, în turism și organizațiile artistice.

„Nu este o problemă. Acest masterat va permite oamenilor să reexamineze presupunerea că Occidentul este locul raționalismului și al științei, în timp ce restul lumii este un loc al magiei și al superstiției", a precizat profesorul Selove. 

Citește și: Un actor din seria "Harry Potter", de nerecunoscut după aproape 20 de ani de la filmări

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI