Două persoane au fost găsite moarte în centrul Italiei, în Emilia Romagna, unde ploi puternice au provocat inundarea unor case şi alunecări de teren, au anunțat pompierii, relatează AFP.

Citește și: Prognoza meteo în următoarele două săptămâni. Temperaturile se apropie de cele normale

„Avem două victime confirmate(...), una în surparea unei case, iar cealaltă o persoană în vârstă pe bicicletă luată de o revărsare de ape”, au anunțat miercuri pompierii din Emilia Romagna.

„Nu putem exclude prezenţa altor persoane în casa care s-a surpat, iar echipe specializate lucrează la faţa locului”, au anunțat ei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Risc de inundații pe râuri din 7 județe până miercuri seară

Persoana în vârstă era un bărbat în vârstă de 80 de ani care circula pe bicicletă într-o ”zonă interzisă circulației”, iar ”două persoane au fost date dispărute” în casa surpată, în care pompierii au găsit un singur cadavru, precizează într-un comunicat regiunea italiană.

A plouat neîntrerupt timp de 48 de ore

Peste 450 de persoane au fost evacuate în zona orașului Ravenna, iar multe drumuri din această regiune situată în centrul Italiei erau impracticabile.

Linii feroviare locale au fost întrerupte, au anunțat Căile Ferate italiene.

Citește și: ANM a emis o avertizare de intensificări ale vântului și averse până miercuri seara în toată ţara

A plouat neîntrerupt timp de 48 de ore, iar ploaia s-a oprit miercuri spre prânz, însă regiunea menține ”alerta cod roşu până joi în mai multe orașe din Emilia Romagna, din cauza inundațiilor mari”.

În septembrie, cel puţin zece persoane au murit în intemperii violente, în centrul Italiei, care au inundat străzi şi locuinţe.

În noiembrie, şapte persoane au murit pe Insula Ischia, situată în dreptul orașului Napoli, într-o alunecare de teren cauzată de ploi puternice.

Citește și: Vremea în luna mai 2023: Prognoza meteo pentru ultima lună de primăvară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si