Close sidebar
Close sidebar

Oașa, lacul cu apă ca smaraldul dintre județele Alba și Sibiu. Priveliștea de basm care te lasă fără cuvinte, la un pas de Transalpina

Lacul Oașa este considerat lacul cu apă ca smaraldul, care se află între județele Alba și Sibiu, la un pas de Transalpina.

Elena Tasca,

Lacul Oașa

[Sursa foto: Colaj Shutterstock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Lacul Oașa, situat între județele Alba și Sibiu, este una dintre atracțiile principale turistice din România. Lacul cu apă ca smaraldul oferă o priveliște de basm care te lasă fără cuvinte, la un pas de Transalpina.

Oașa, lacul cu apă ca smaraldul 

Oașa este un lac de acumulare, situat la altitudinea de 1255 m, în Munţii Şureanu, la graniţa dintre judeţele Alba şi Sibiu.  

Lacul Oașa a luat naștere în 1979, după construirea barajului cu același nume. Lacul recunoscut pentru apa ca smaraldul se întinde pe o suprafață de 460 de hectare și are un volum de 136 milioane metri cubi.

Citește și: Eclipsele de Soare și de Lună din 2025: Când și unde le poți vedea?

Lacul Oașa

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut- kanald.ro

Citeste si: Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum?| EXCLUSIV- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică majoră, ținută secretă până acum: 141 de monede de aur de la opt împărați romani au fost găsite în Luxemburg- antena3.ro

Oașa, cel mai mare lac de acumulare de pe râul Sebeş, are două maluri care pot fi străbătute atât pe jos, cât și cu mașina. În apa curată a lacului se oglindesc perfect versanții acoperiți cu păduri întinse de molid și brad, iar priveliștea este de basm.

Barajul Oașa este traversat de DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina sau "Drumul Regelui". Șoseaua, cea mai înaltă din România, leagă localitatea Novaci de orașul Sebeș și face legătură între Oltenia și Transilvania.

Transalpina este un drum spectaculos, plin de serpentine prin crestele Munților Parâng și formează o paralelă cu Valea Jiului și Valea Oltului.

Citește și: Orașul din Italia care le-a interzis oamenilor să se îmbolnăvească

Lacul Oașa

[Sursa foto: Shutterstock]

Lângă lacul Oașa se află și Mănăstirea Oașa, vizitată anual de mii de credincioși.

Zona Lacului Oașa este plină de surprize pentru turiști. Pe lângă peisajul de basm, de la Barajul Oașa pornesc două trasee montane ce urcă spre Vârful Cindrel din masivul muntos cu acelaşi nume.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI