Rețetă de ciorbă de foi cu lapte ca la Buzău. O zeamă tradițională, aromată și ușor de preparat
Ciorba de foi cu lapte ca la Buzău este o zeamă tradițională și aromată. Iată rețeta ușor de preparat.
Zeama tradițională ca la Buzău, ciorba de foi cu lapte, este un preparat autentic, aromat, dar și ușor de preparat. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru a realiza ciorba care, cu siguranță, te va cuceri.
Ciorba de foi cu lapte ca la Buzău este un preparat tradițional care, din păcate, a cam dispărut de pe mesele românilor.
De exemplu, ciorba de foi cu lapte ca la Buzău se poate prepara folosind frunze de sfeclă, lobodă albă, limba-boului, leurdă, hrean, urzică, ridichi, pătrunjel, leuștean, leurdă, salată verde și păpădie, separate sau combinate în funcție de prefeințe.
Citește și: Rețetă de sarmale în foi de viță: Cât borș se pune la fiert?
- 2 l lapte bătut
- 250 ml lapte dulce
- 1 kg de foi
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 1 morcov
- 1 legătură mărar
- o ceapă
- 2-3 linguri ulei de măsline pentru călit
- puțin unt
- sare și piper după gust
Citește și: VIDEO Mesele bogate „se dreg” în bazin și la sală
Pentru început, legumele se taie mărunt, iar ceapa se călește până se înmoaie.
Apoi se adaugă morcovul și foile și se țin la călit pentru 10 minute.Se adaugă laptele dulce și se lasă puțin pe foc până toate legumele fierb. După ce zeama a scăzut, se adaugă untul și totul se pasează cu un mixer. Peste se toarnă laptele bătut și se dă totul în clocot. Atenție! Nu se ține prea mult pe foc pentru că laptele va tinde să se brânzească.
La final, după ce focul a fost stins, se adaugă mărarul tocat fin. Ciorba de foi cu lapte se poate servi atât caldă, cât și rece.