Oamenii legii au raportat multe infracțiuni  în școlile din România de-a lungul timpului, iar din acest motiv vor fi impuse noi reguli în unitățile de învățământ. Schimbările se vor face în curând.

Citește și: VIDEO- Un elev a fost împușcat cu un pistol de tip airsoft de către un coleg

Ministerul Educației va impune unele măsuri în școlile din România.

Elevii nu vor mai avea voie să meargă la ore decât dacă vor avea asupra lor unele obiecte.

Noile măsuri impuse de autorități

Conform oficialilor, după incidentele din unitățile de învățământ, elevii nu vor mai avea voie să meargă la ore cu brichete, pistol cu bile, briceag ori spray paralizant. Regula se va impune pentru a evita anumite episoade neplăcute.

De asemenea, trebuie sesizată comisia antiviolență dacă vreun elev este lovit. În acest sens, Ministrul Educației este de acord și când vine vorba de percheziționarea copiilor sau adolescenților.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: Elev înjunghiat de un coleg de școală

„Nu au voie să vină cu brichete, briceag, arme albe. În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat in incinta şcolii cu obiecte interzise, este important sa intervenim, ca poliția să intervină, dar cu tact pedagogic”, a declarat Corina Popa, purtător de cuvânt MEN, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Scandal între elevi: Mai mulți adolescenți şi-au umilit şi bătut un coleg

Ministrul Educației, Ligia Deca, îi îndeamnă pe elevi să nu ia parte la actele de agresiune verbală sau fizică, dar nici la șantaj ori vreo formă de bullying. Aceasta a ținut să precizeze că școala este destinată învățării și socializării.

„Şcoala este un spaţiu al socializării şi al învăţării, nu al loviturilor. Nu uitaţi, nu sunteţi singuri. Refuzaţi să fiţi părtaşi la orice act de agresiune fizică, verbală, şantaj, bullying sau cyberbullying”, a mărturisit ministrul Educației, Ligia Deca.

Chiar dacă minorii știu că nu au voie cu vreo armă albă la ei ori cu alte obiecte care ar putea provoca incidente, unii adolescenți nu țin cont și iau brichete cu ei în unitățile de învățământ.

Citește și: Ce le-a spus adolescentul de 13 ani din Mehedinți părinților, înainte de a se arunca în gol, de la opt metri, de pe clădirea unei foste maternități


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si