Close sidebar
Close sidebar

Obuze neexplodate în apropierea calei ferate. Circulaţia feroviară între Sibiu şi Copşa Mică, întreruptă

Circulaţia feroviară între municipiul Sibiu şi Copşa Mică este întreruptă, marţi, după ce au fost descoperite mai multe obuze neexplodate în apropierea liniei ferate. Ca măsură de precauţie, trenul InterRegio 1745 Bucureşti - Satu Mare a fost oprit de către autorităţi în Gara Mediaş.

,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Circulaţia feroviară între localităţile Sibiu şi Copşa Mică a fost reluată, marţi, după ce pirotehniştii au ridicat cele trei obuze neexplodate aflate în apropierea liniei. Potrivit pompierilor, este vorba despre bombe de aviaţie, fiecare având câte 150 de kilograme, care urmează să fie distruse.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că cele trei obuze neexplodate din dreptul liniei ferate din localitatea Târnava au fost ridicate.

"Pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată, cel mai probabil, din timpul conflictelor armate. Au fost identificate trei bombe de aviaţie, fiecare având cam 150 de kilograme. Obuzele urmează a fi distruse”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu. Potrivit acesteia, circulaţia feroviară între localităţile Sibiu şi Copşa Mică a fost reluată.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia feroviară pe magistrala de cale ferată 300 este oprită între localităţile sibiene Mediaş şi Copşa Mică.

" Măsura a fost luată de autorităţi după ce, în zona localităţii sibiene Târnava, aproape de calea ferată, au fost găsite (în timpul unor lucrări de întreţinere la infrastructura feroviară) mai multe obuze neexplodate ”, se arată în comunicat.



Potrivit documentului, ca măsură de precauţie, trenul InterRegio 1745 Bucureşti- Satu Mare şi-a întrerupt deocamdată deplasarea, fiind oprit în staţia Mediaş.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, este vorba despre trei elemente de muniţie neexplodată descoperită de către muncitori, în acest moment fiind în plină desfăşurare o misiune pirotehnică.

"Urmează să fie cercetată întreaga zonă pentru a vedea dacă nu mai sunt şi alte elemente nedescoperite până acum”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI