Occidentalii l-au îndemnat pe Vladimir Putin să înceapă ”negoiceri directe serioase” cu Volodimir Zelenski.

Occidentalii îl îndeamnă pe Putin să înceapă ”negoiceri directe serioase” cu Volodimir Zelenski

Macon şi Scholz i-au cerut de asemenea lui Putin să-i elibereze pe cei 2.500 de combatanţi ucraineni care s-au baricadat în oţelăria Azovstal, la Mariupol (sud-est), care s-au predat forţelor ruse şi au fost luaţi prizonieri.

Citeste si: Zelenski l-a dat afară pe şeful Serviciului de Securitate din Harkov: “nu a muncit la apărarea oraşului, ci s-a gândit doar la el personal”

Liderul de la Kremlin le-a dat asigurări că Rusia rămâne ”deschisă unei reluări a dialogului” cu Ucraina în vederea unei soluţionări a conflictului armat, în pofida faptului că negocieri de pace ruso-ucranene se află într-un pucnt mort din martie.

Occidentul continuă să-şi revizuiască politicile apărării împotriva ameninţării ruse

Alianţa Nord-Atlantică nu mai este obligară să-şi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat faţă de Moscova- de a nu desfăşura forţe în Europa de Est, a declarat duminică adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ruşii s-au angajat în Actul Fondator al Relaţiilor NATO cu Rusia, semnat în urmă cu un sfert de secol, ”să nu-şi agreseze vecinii. Tocmai asta au făcut, Şi să se consulte cu regularitate cu NATO, ceea ce nu fac”, a denunţat românul.

Citeste si: Klaus Iohannis, la summit-ul UE de la Bruxelles. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina, pe agenda liderilor europeni

Actul fondator ”pur şi simplu nu funcţionează din cauza Rusiei”, acuză Geoană, iar NATO ”nu mai are nico restricţie”, de-acum, să-şi asume o ”poziţie robustă pe flancul de est”, subliniază el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si