Germania  trimite ajutoare financiare și umanitare, precum și bunuri militare, în Ucraina, dar Berlinul a declarat în repetate rânduri că nu va trimite avioane de luptă pentru a ajuta forțele ucrainene în apărarea lor împotriva invaziei ruse.

Olaf Scholz: ”NATO nu va interveni cu forță militară în războiul din Ucraina”

„Datoria principală a alianței este să asigure siguranța tuturor membrilor”, a spus el.

„Soarta oamenilor din Ucraina ne atinge profund”, a spus Scholz în urma unei adrese a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski către parlamentul german. „Putin aduce suferințe oribile și moarte pentru oamenii din Ucraina. Suntem alături de Ucraina”.

Citeste si: Un ucrainean în vârstă de 37 de ani a fost prins în timp ce încerca să treacă granița ilegal. Bărbatul se ascundea într-o cutie de jucării

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Scholz a adăugat că Putin poartă singura responsabilitate pentru moartea tinerilor ruși din armată. „Suntem, de asemenea, mișcați de tinerii ruși care se opun unui război fără sens trimiși la luptă de liderii lor ”, a spus el.

Klauss Iohannis: ”Măsurile UE privitoare la securitatea energetică trebuie să țină cont de Moldova și Ucraina”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că viitoarele măsuri pe care UE le va lua pentru a asigura securitatea energetică a țărilor membre trebuie să aibă în vedere Republica Moldova și Ucraina.

Citeste si: Românii continuă să formeze cozi imense la pașapoarte. Ministrul de Interne: „Sunt centre unde cererea e mai mare cu peste 300%”

”Am avut discuții cu privire la subiecte de importanță majoră, mai ales în contextul actual de securitate. România și Spania au dezvoltat de-a lungul timpului legături puternice, iar între cetățenii noștri există legături de prietenie autentică și durabilă. 

Comunitatea română din Regatul Spaniei, a doua cea mai mare comunitate a noastră, este foarte bine integrată și are un rol semnificativ în viața economică și socială a statului spaniol. 

Subiectul principal al întâlnirii noastre de azi a vizat războiul din Ucraina și implicațiile sale profunde nu numai în planul securităților euroatlantice, cât și cel al gestionării umanitare și al evoluțiilor în domeniul energiei.”, a spus Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si