De mai bine de 13 ani, Olivia Steer și rudele sale se bat prin tribunale pentru o parte din averea familiei. Numele soției lui Andi Moisescu apare într-un proces de retrocedare a unui teren arabil, a unei bucăți de pădure și a unei pășuni, pe care familia sa le-a deținut în comuna Căuaş, din județul Satu-Mare. Familia Oliviei a dat în judecată o comisie locală și una județeană, specializate în aplicarea legii fondului funciar.

Olivia Steer
Olivia Steer, alături de soțul ei, Andi Moisescu

Procesul a început în 2007. Apoi,  tatăl Oliviei a decedat, ea și mama sa devenind moștenitoare ale părților care i se cuveneau acestuia.  “Dispune reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea petentelor asupra 30 ha teren din care 25,8 ha teren arabil, 2,70 ha pădure și 1,5 ha pășune; dispune punerea în posesie a petentelor pe vechiul amplasament sau pe un alt amplasament cu privire la 2,70 ha pădure și 1,5 ha pășune și pe un alt amplasament cu privire la suprafața de 25,8 ha teren arabil sau, dacă nu este posibilă restituirea în natură a terenului arabil, să li se acorde despăgubiri”, se arată în verdictul dat în 2013 de Judecătoria Carei.

Citeste si: Olivia Steer îl laudă pe Viorel Cataramă: ”Mi-a câştigat respectul”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Olivia Steer implicată într-un nou scandal medical: afirmă că a găsit leac naturist pentru tratarea coronavirusului

Citeste si: Olivia Steer, anunț despre căsnicia cu Andi Moisescu: ”După 15 ani, noi...”

Olivia Steer a considerat că se trenează procesul de retrocedare

Olivia Steer şi mama ei nu au intrat în posesia integrală a terenului.

Dovada este că, pe 1 august 2019, la Judecătoria Carei a fost înregistrat un dosar al cărui obiect este „fond funciar”. Olivia Steer figurează ca petent, în timp ce intimaţi sunt “ Comisia judeţeană Satu-Mare pentru aplicarea legii fondului funciar”  şi" Comisia locală Căuaş pentru aplicarea l.18/1991”.  Pe 9 martie 2020, judecătorii au respins plângerea formulată de Olivia Steer și rudele ei împotriva celor două comisii.  „Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petente. Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii formulării plângerii de către petentă, invocată de intimata de ordin 1.”, a fost verdictul. Olivia Steer a făcut apel pe 27 aprilie 2020, alături de rudele sale.

Olivia Steer
Olivia Steer promovează ia tradițională românească

Procesul s-a mutat la Tribunalul Sat-Mare, iar la primul termen, de pe 2 septembrie, a fost amânat pentru 7 octombrie 2020. Ițele s-au încurcat și mai mult, pentru că, pe 26 august 2020, Olivia Steer și rudele ai au cerut, la Curtea de Apel Oradea, strămutarea procesului, considerând că judecătorii din Satu-Mare trenează retrocedarea. Următorul termen a fost programat pentru 30 septembrie 2020.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si