Close sidebar
Close sidebar

Oltin Hurezeanu, pe lista victimelor mineriadei din 1990! Numele atletului Exatlon apare in referatul procurorilor din dosarul pentru care e judecat Ion Iliescu

Surpriza de proportii! Oltin Hurezeanu de la Exatlon apare pe lista celor 856 romani agresati in timpul mineriadei din 1990.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Oltin Hurezeanu de la Exatlon apare in rechizitoriul realizat de procurori in Dosarul Mineriadei din 1990. Sunt in total 856 de nume care se regasesc pe aceasta lista, acestia urmand sa fie audiati (in masura in care mai este posibil acest lucru) in procesul in care au fost trimisi, printre altii: Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu sau Virgil Magureanu.

Oltin Hurezeanu avea doar 15 ani in 1990 si isi aminteste ca a fost ridicat de politie din zona Televiziunii Romane, la cererea minerilor care traversau zona in autocare, pentru simplul motiv ca avea parul mai lung. Oltin mergea traversa Piata Charles de Gaulle, mergand spre gura de metrou, pentru a ajunge la scoala.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Am fost luat de pe strada dus la Baneasa, la actuala Academie de Politie, unde am fost privat de libertate timp de 3 zile. Am fost amprentat, fotografiat si retinut doar pentru ca minerii le-au strigat politistilor ca ma stiu de pe la Universitate, ca as fi creat probleme acolo.

Ulterior, am fost lasat sa plec, insa multi dintre cei retinuti au ramas acolo in continuare. In aceasta perioada, nu s-a stiut nimic de mine, parintii ma cautau disperati. Am fost si lovit pe politisti, doar nu ma-u invitat politicos. Totusi, au fost altii care au fost batuti cu adevarat, eu am scapat destul de ieftin”, isi aminteste Oltin Hurezeanu.

Intamplarea a avut loc pe 14 iunie, in a doua zi a mineriadei, cand minerii ocupasera deja Bucurestiul si erau deja sprijiniti de fortele de ordine pentru „restabilirea linistii in Capitala”. Hurezeanu spune ca a dat de doua ori declaratii la Porcuratura Militara: in 2007 si in 2016, dat fiind ca dosarul s-a inchis si redeschis de mai multe ori. El spune ca spera ca adevarul despre mineriada sa fie restabilit chiar si la aproape 30 de ani distanta de la acel moment si ca cei vinovati trebuie sa plateasca.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI