Close sidebar
Close sidebar

Noua variantă Omicron, răspândire alarmantă în Africa de Sud. "A explodat efectiv"

Noua variantă de coronavirus, denumită de OMS cu inițiala din alfabetul grecesc Omicron, cunoaște o răspândire alarmantă în Africa de Sud și nu numai. Autoritățile de la Johannesburg vorbesc de o "explozie" de noi cazuri în ultimele zile.

Sorin Negru,

Explozie de infectări cu Omicron în Africa de Sud: noile cazuri cu varianta Omicron vor eclipsa în curând valul Delta care s-a făcut simțit pe timpul verii 

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„A explodat, de-a dreptul”, descrie situația unul dintre medicii de familie din Johannesburg, citat de publicația The Telegraph. Infecțiile cu varianta omicron de coronavirus a crescut de aproximativ 400% în ultimele săptămâni.

Citeste si: Octavian Jurma: „Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet”

Varianta Omicron va înghiți rapid tulpina Delta

Un lucrător din domeniul sănătății din Africa de Sud a declarat că noile cazuri cu varianta Omicron vor eclipsa în curând valul Delta care s-a făcut simțit pe timpul verii, dată fiind rata actuale de creștere a noilor cazuri de infectare.

Citeste si: OMS avertizează că interdicţiile de călătorie nu vor stopa răspândirea noii variante Omicron

Medicii de familie și alți furnizori de asistență medicală primară din metropola comercială Johannesburg din Africa de Sud au declarat că se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19 legate de noua variantă

omicron.

Noua variantă pare "foarte foarte contagioasă"

„[Suntem] sub o avalanșă de cazuri. A explodat aici”, a declarat pentru The Telegraph dr. Sharony Cohen, care conduce un cabinet privat în suburbia bogată Parktown North.

„Este foarte devreme, va trebui să așteptăm și să vedem cum stau lucrurile în următoarele două săptămâni. Această nouă variantă pare a fi foarte, foarte infecțioasă, suntem inundați de pacienți.”

Citeste si: Țara care va amenda lunar persoanele peste 60 de ani care nu s-au vaccinat anti-COVID. Ce sumă vor plăti vârstnicii

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

„Nu știm ce se întâmplă în viitor, așa că este destul de stresant”, a spus dr. Cohen. Hatzollah, un serviciu privat de ambulanță condus de membri ai comunității evreiești a orașului, a ținut evidențe meticuloase ale infecțiilor cu Covid-19 de când a început pandemia.

Ei spun că a existat o creștere uluitoare a infecțiilor în ultimele două săptămâni și jumătate. Au trecut de la a nu primi deloc apeluri despre Covid-19 la mai mult de 60 de telefoane pe zi.

Valeriu Gheorghiță: "Pare că este o variantă cu o contagiozitate crescută" 

Sunt indicii importante că această variantă virală ar reprezenta într-adevăr o variantă de scăpare de sub acţiunea neutralizantă a anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă, dacă luăm în calcul eficienţa vaccinurilor, a atras atenția recent ședul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță.

"Un indiciu este legat de contagiozitate. În momentul în care în Africa de Sud s-a observat o creştere importantă a numărului de cazuri, Africa de Sud tocmai ieşea din valul 4 generat de varianta Delta. Peste 60% din populaţia din Gauteng are anticorpi ca urmare a trecerii prin boală, deci pare că este o variantă cu o contagiozitate crescută care scapă de sub protecţia anticorpilor şi reuşeşte să dea infecţii atât la persoanele care au trecut prin boală, cât şi la persoanele care au fost vaccinate”, a declarat specialistul român. 

Citeste si: VIDEO| Nu mai puțin de 72 de români sunt blocați în Maroc, din cauza noii tulpini omicron

Varianta Omicron, descoperită în Europa înainte de primele cazuri venite din Africa de Sud

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost detectată în Olanda înainte să aibă loc cele două zboruri care au sosit săptămâna trecută din Africa de Sud, care avea la bord pasageri infectați cu noua tulpină a virusului.

„Am descoperit varianta  Omicron  a coronavirusului în două probe care au fost prelevate pe 19 noiembrie şi 23 noiembrie. Nu este clar dacă aceste persoane au vizitat sudul Africii”, a anunțat Institutul Naţional pentru Sănătate Publică din Olanda, citat de Reuters.

Citeste si:  Țara care va amenda lunar persoanele peste 60 de ani care nu s-au vaccinat anti-COVID. Ce sumă vor plăti vârstnicii

Experții din cadrul Organizației Mondiale de Sănătate au decis că noua tulpină din Africa de Sud este mult mai periculoasă, se răspândește mai rapid și are un potențial de reinfectare mai mare decât celelalte variante.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Cunoscută inițial sub numele de B.1.1.529 noua tulpină a primit numele de Omicron, din alfabetul grec.

OMS a primit notificare din partea Africii de Sud cu privire la noua tulpină B.1.1.529 pe 24 noiembrie, iar prima confirmare a unei infecții cu Omicron a fost pe data de 9 noiembrie. 

Autoritățile din Olanda au demarat proceduri pentru a contacta și testa alti 5.000 de pasageri care au călătorit dinspre Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia şi Zimbabwe. 

Citeste si:  Valeriu Gheorghiţă, despre Omicron: „Pare că este o variantă cu o contagiozitate crescută care scapă de sub protecţia anticorpilor şi reuşeşte să dea infecţii atât la persoanele trecute prin boală, cât şi la cele vaccinate”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI