In articol:
Omleta cu brânză. Ingrediente:
2 ouă mari
un pic de sare
un pic de piper
35 de grame de brânză brie
30 de grame de brânză cheddar (sau caşcaval de bună calitate) dat pe răzătoarea mare
30 de grame de brânză gruyere feliată foarte subţire.
Citeste si: Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete
Omleta cu brânză. Cum se prepară:
Începe prin a mărunţi brânza brie, cu tot cu coajă, adaugă ouăle, un vârf de linguriţă de sare şi puţin piper. Pune totul în blender şi omogenizează compoziţia. Dacă mai rămân câteva firicele de coajă de brie, nu e nicio problemă – se vor topi la gătit.
Citeste si: Ouă de prepeliță. Ce trebuie să știi despre ele înainte de a le cumpăra. Ce produc în organismul tău
Omleta cu brânză. În timp ce pregăteai ouăle, tigaia ta era pusă la încins, la flacără medie. Fără să o ungi cu ceva, pune un strat de brânză cheddar în ea şi aşteaptă un pic, până ce grăsimea începe să se separe, iar brânza devine ca o dantelă.
Citeste si: Rețeță ciorbă de perișoare. Secretul care o face extrem de gustoasă
Acum dă pace tigăii şi lasă omleta să se facă dar nu de tot. Când începe să se întărească pe margini dar încâ este puţin moale în interior, adaugă feliile de brânză gruyere pe toată suprafaţa omletei şi las-o astfel învelită până ce ouăle s-au gătit.
Citeste si: Cum sa gatesti spanacul congelat: 4 retete rapide
Omleta cu brânză. Mai aşteaptă 30 de secunde, să fi sigură că s-a topit toată brânza şi scoate omleta pe o farfurie. O poţi garnisi cu ceapă verde tăiată mărunt sau cu frunzuliţe de pătrunjel şi o serveşti, desigur, cu pâine proaspătă, poate chiar puţin prăjită, scrie bzi.ro.