Close sidebar
Close sidebar

OMS cere ajutorul Chinei pentru a afla cu adevărat originea coronavirusului: ”Ultima noastră şansă” 

Miercuri, 13 octombrie 2021, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat faptul că un grup de consultanţi nou înfiinţat care să se ocupe de patogenii periculoşi ar putea fi ”ultima noastră şansă” să stabilim originea virusului SARS-CoV-2, agenţia cerând cooperarea Chinei, transmite Reuters.

Andreea Bolocan,

Ancheta privind proveniența coronavirusului

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Se știe clar că primele cazuri de Covid-19 la oameni au fost raportate în oraşul chinez Wuhan în luna decembriea anului 2019. China a respins în repetate rânduri teoriile că virusul ar fi fost scăpat dintr-unul din laboratoarele sale şi a afirmat că nu mai sunt necesare vizite.

La începutul acestui an, o echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan şi a afirmat într-un raport comun, publicat în luna martie, că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, însă cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a afla cu adevărat proveniența virusului Sars-CoV-2.

Citeste si: O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge azi în România

Ancheta a fost îngreunată de lipsa primelor date

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ancheta a fost îngreunată de lipsa de date brute referitoare la primele zile de răspândire a epidemiei şi a solicitat audituri de laborator.

OMS a numit miercuri pe cei 26 de membri propuşi ai Grupului său consultativ ştiinţific cu privire la originile noilor agenţi patogeni (SAGO).

Printre aceştia se numără Marion Koopmans, Thea Fischer, Hung Nguyen şi expertul chinez în sănătatea animalelor Yang Yungui, care a participat la ancheta comună din Wuhan.

Maria van Kerkhove, conducător tehnic al OMS pentru Covid-19, şi-a exprimat speranţa că vor exista în continuare misiuni internaţionale conduse de OMS în China, care să angajeze cooperarea ţării. Ea a declarat într-o conferinţă de presă că "mai mult de trei duzini de studii recomandate" trebuie încă efectuate pentru a determina modul în care virusul a trecut de la specia animală la oameni.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Testele chineze raportate pentru anticorpii prezenţi la rezidenţii din Wuhan în 2019 vor fi ”absolut critici” pentru înţelegerea originilor virusului, a spus van Kerkhove.

Citeste si: CNSU a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Cine a intrat în zona roșie

Laborator

[Sursa foto: PixaBay]

Ar putea fi ultima șansă de a stabili originea virusului

Mike Ryan, expertul principal al OMS în situaţii de urgenţă, a declarat că noul grup ar putea fi ultima şansă de a stabili originea SARS-CoV-2, ”un virus care a oprit întreaga noastră lume”.

OMS a căutat ”să facă un pas înapoi, să creeze un mediu în care să putem analiza din nou problemele ştiinţifice”, a spus van Kerkhove.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Chen Xu, ambasadorul Chinei la ONU la Geneva, a declarat într-o conferinţă de presă separată că concluziile studiului comun au fost ”destul de clare”, adăugând că, deoarece echipele internaţionale au fost deja trimise în China de două ori, ”este timpul să trimitem echipe în alte locuri".

"Cred că, dacă vom continua cercetările ştiinţifice, ar trebui să fie un efort comun bazat pe ştiinţă nu pe agenţiile de informaţii", a spus Chen.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI