OMS a transmis că fiecare adult trebuie să facă 150 de minute de activitate fizică pe săptămână. Acest lucru va duce la bunăstare și sănătate mintală pe întreagă perioadă de pandemie generată de virusul Sars-Cov-2.

De asemenea, OMS afirmă că și copiii și adolescenții de toate vârstele trebuie să facă în medie o oră de exerciții fizice. Acest procedeu trebuie repetat zilnic și de asemea trebuie limitată expunerea în fața ecranelor dispozitivelor electronice.

Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa, a mai spus OMS, lansând campania "Every Move Counts", tradusă ca „Fiecare Mişcare Contează”.

Citeste si: Se marita! Cu cine se casatoreste frumoasa si celebra romanca

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: DIICOT cere arestarea preventivă a fraților Tate. Sunt acuzați că au obținut milioane de dolari din exploatarea unor minore- antena3.ro

Citeste si: Descoperire din senin a astronomilor. Planeta Venus ar putea ascunde viață!

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria", a

declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tot mai puține persoane aleg să exercite activități fizice regulat

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că unul din patru adulţi şi patru din cinci adolescenţi nu fac suficientă activitate fizică, care poate include mersul pe jos, ciclismul, grădinăritul şi făcutul curăţeniei.

„Aceste recomandări subliniază ceea ce mulţi experimentează în timpul restricţiilor COVID aplicate peste tot în lume.

A fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar şi pentru sănătatea noastră mintală”, a spus Fiona Bull, şefa Departamentului OMS pentru activitate fizică.

OMS vine cu un nou sfat pentru a convinge tineretul să facă sport: „Telefonaţi unui prieten şi faceţi cursuri online împreună, ajutaţi-vă membrii familiei. Iar atunci când puteţi, mergeţi afară”.

oms recomandare sport
Activități fizice pentru femei.[Sursa foto: PixaBay]

Recomandările venite din partea OMS sunt valabile și pentru femeile însărcinate, dar și pentru mămici. Pentru femei sunt necesare 150 până la 300 de minute de mişcare aerobică moderată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si