Close sidebar
Close sidebar

OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu consideră că focarul de variola maimuței reprezintă un pericol la nivelul continentelor.

Diana Puiu,

OMS spune că este puțin probabil ca focarul de variola maimuței să declanșeze o pandemie

[Sursa foto: campusagronomie.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

OMS anunță că este puțin probabil ca focarul actual de variola maimuței să declanșeze o pandemie. Mai mult de 300 de cazuri suspectate şi confirmate de variola maimuţei au fost raportate în luna mai.

Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței

Tot mai multe țări au început să raporteze cazuri de infectare cu variola maimuței. Iată care sunt țările care au identificat cazuri de variola maimuței, dar și care sunt simptomele infectării!

OMS nu anunță motiv de îngrijorare, dar e posibil ca numărul infectărilor să crească în următoarea perioadă

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că  numărul de cazuri de infectări cu variola maimuței ar putea crește în următoarea perioadă. De obicei această boală se răspândește în țările din zona Africii.

OMS a spus că deși focarul este unul neobișnuit, acesta rămâne „controlabil”. 

Citeste si: În ce țări a fost depistată variola maimuței. Virusul se extinde pe tot globul

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Iată în ce țări a fost depistată până acum variola maimuței, dar și care sunt simptomele infectării!

Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA și Canada, precum și în Marea Britanie (unde a fost raportat primul caz european) se numără printre țările care au confirmat cazuri de variola maimuței.

Grecia a anunțat de asemenea că are în observație o suspiciune de variola maimuței. 

Citeste si: Avertisment sumbru făcut de OMS: Cazurile descoperite de variola maimuţei ar putea fi doar ”vârful aisbergului”

Variola maimuței este des întâlnită în părțile îndepărtate ale Africii Centrale și de Vest. Specialiștii din domeniul sănătății sunt îngrijorați cu privire la faptul că boala a ieșit de pe continentul african, lucru care până acum se întâmpla foarte rar.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI