Close sidebar
Close sidebar

OMS urmează să decidă dacă variola maimuței va trece la nivelul maxim de alertă

Organizația Mondială a Sănătății își convoacă Comitetul de experți pentru a discuta despre creșterile de infectări cu variola maimuței.

Diana Puiu,

OMS urmează să decidă dacă variola maimuței va trece la nivelul maxim de alertă

[Sursa foto: impact.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comitetul de Urgență va fi responsabil de evaluarea indicatorilor epidemiologici. Situația s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, iar numărul de infectări a ajuns la 14.500, înregistrate în 70 de țări, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Europa.

Citeste si: Cele mai comune boli ale verii: Iată cum poţi să le previi!

"Indiferent de recomandarea Comitetului, OMS va continua să facă tot posibilul pentru a opri variola maimuţelor şi a salva vieţi", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al agenţiei ONU, la o conferinţă de presă miercuri.

Citeste si: Un nou caz de variola maimuţei în România. Numărul total de infectări a ajuns la 19

Comitetul a mai fost convocat pe data de 23 iunie, iar atunci s-a decis că nu trebuie declarată starea de urgență.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Variola maimuței a fost pentru prima dată depistată la om în 1970 și este considerată o boală periculoasă și contagioasă.

Spania este cea mai afectată, aceasta ajungând la un număr de 2.835 de infectări, fiind urmată de Germania, Franța, Regatul Țărilor de Jos și Portugalia.

România a ajuns la 19 infectări cu variola maimuței

Ultimul caz de variola maimuței a fost înregistrat pe data de 19 iulie, acesta fiind confirmat la un tânăr de 22 de ani din Capitală.

Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 22 de ani din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună şi se află în izolare în spital.

Citeste si: Prima pacientă supusă unui transplant pulmonar în pandemie a murit. Aceasta ar fi încetat să mai ia tratament

Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 19 pacienţi ”, anunţă MS.

Primul caz de variola maimuţei din România a fost depistat în 13 iunie.

Citeste si:  Cum se manifesta mutația Centaurus a virusului SARS-CoV-2. Noua varianta COVID-19 creează îngrijorare în întreaga lume

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI