Close sidebar
Close sidebar

Anunțul OMS după efectele secundare "inexplicabile" ale vaccinului Oxford

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis, miercuri, un mesaj după anunțul îngrijorător legat de suspendarea testelor la vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford, vaccin care se afla pe poziția de lider în cursa de combatere a COVID-19.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Siguranţa unui potenţial vaccin pentru COVID-19 este ''primul şi cel mai important aspect pe care îl avem în vedere'', a declarat miercuri coordonatoarea departamentului ştiinţific din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Anunțul a fost făcut după ce studiul clinic ce viza testarea unui vaccin candidat dezvoltat de compania AstraZeneca a fost întrerupt din cauza îngrijorărilor legate de efectele sale secundare, relatează Reuters.

Citeste si: Raed Arafat reacționează în urma criticilor aduse. Este implicat sau nu în fapte de corupție

Lansarea unui vaccin eficient este considerată un pas crucial în ajutarea economiilor afectate să îşi revină după pandemia de coronavirus.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Vaccinul, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, era considerat lider în cursa mondială de  dezvoltare a unui vaccin anti-Covid-19, iar suspendarea afectează șansele punerii pe piață a produsului până la sfârșitul anului, așa cum semnalase compania anterior. 

Citeste si: Cum îţi poţi da seama dacă ai fost infectat cu coronavirus. Lista completă a simptomelor descoperite

Efecte secundare inexplicabile ale vaccinului Oxford

AstraZeneca a transmis miercuri că este vorba despre o pauză „de rutină” în cazul unei „boli inexplicabile”.

Concluziile studiilor clinice sunt atent urmărite peste tot în lume, iar vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford este considerat un candidat puternic între cele dezvoltate la nivel global.

După fazele de testare 1 şi 2 care s-au încheiat cu succes, există speranţa că acesta va fi între primele care vor ajunge pe piaţă.

Citeste si: Schimbare majoră pentru toți șoferii. De joi, polița RCA poate fi prezentată pe telefon

În faza 3 de testare, începută de câteva săptămâni, sunt implicaţi 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Această fază a testării unui vaccin poate dura, în general, câţiva ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI