Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat miercuri de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare pentru spălare de bani, fiind acuzat de DNA că a ascuns, printr-un contract fictiv de împrumut, o parte din cei 9 milioane de euro primiţi ca mită în dosarul Microsoft.

Citeste si: Fosta soție a lui Dorin Cocoș a născut un băiat în Dubai! În 2018 au mai devenit părinți: actuala iubită, a doua soție și fiul afaceristului

Condamnarea lui Dorin Cocoș, contopită cu altă decizie a instanței

Potrivit deciziei instanţei, Dorin Cocoş a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, însă judecătorii au dispus ca această pedeapsă să fie contopită cu o condamnare definitivă de 2 ani şi 4 luni aplicată în cazul lui de Instanţa supremă în 2016, în dosarul Microsoft.

Citeste si: Cum s-a îmbrăcat Elena Udrea la cununia cu Dorin Cocoş: "Era ca o petrecere în care toţi ne ironizau"

Dorin Cocoș, eliberat condiționat după 1 an și 8 luni

Prin contopirea celor două pedepse, a rezultat 2 ani şi 8 luni închisoare, dar tribunalul a decis ca Dorin Cocoş să fie eliberat condiţionat, având în vedere că a executat deja aproximativ un 1 şi 8 luni în dosarul Microsoft.

Citeste si: Dorin Cocos a devenit tata. Iubita lui, Raluca, a nascut un baietel

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La luarea deciziei privin eliberarea condiționată, s-au adăugat cele 72 de zile primite ca urmare a aplicării recursului compensatoriu (reducerea zilelor de pedeapsă ca urmare condiţiilor necorespunzătoare din penitenciare).

Elena Udrea și Dorin Cocoș au fost căsătoriți 10 ani

Poza de mai sus arată cum s-a îmbrăcat Elena Udrea la cununia cu Dorin Cocoş, eveniment petrecut în urmă cu 18 ani. Elena Udrea s-a cununat pe 26 decembrie 2003 cu afaceristul Dorin Cocoş, la Consulatul român de la New York. Udrea a purtat o ţinută mai mult decât îndrăzneaţă, cu cizme, fustă scurtă şi decolteu adânc.

"Soţul meu, Dorin Cocoş a făcut în aşa fel încât aceste evenimente să se întâmple odată, probabil să fie şi mai simplu la sărbătorit, pe viitor. Să nu ne încurcăm în atâtea date. Da, a fost o zi deosebită. Mi-am dorit să fie deosebită. Nu m-am gândit niciodată că o să se întâmple să mă căsătoresc în această zi", a povestit Udrea în urmă cu ceva timp.

Fostul ministru al Turismului a divorţat de Cocoş în 2013. Ea s-a logodit apoi cu Adrian Alexandrov, căruia i-a dăruit o fetiţă, Eva Maria.

Acuzațiile DNA împotriva lui Dorin Cocoș

Potrivit DNA, în perioada 2009-2011, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9 milioane de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit Agerpres, scopul de exercitare a influenței era acela de a asigura firmelor susţinute de martori adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

"În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv", a transmis DNA. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si