Close sidebar
Close sidebar

ONU: Talibanii ar putea fi acuzați de crimă împotriva umanității

După nenumărate violențe asupra femeilor aplicate de către talibani, Organizația Națiunilor Unite a declarat că tratamentul aplicat de regimul taliban femeilor şi fetelor din Afganistan ar putea fi considerat o crimă împotriva umanităţii.

Laura Macovei,

ONU: Violența asupra femeilor practicată de talibani ar putea fi considerată o crimă împotriva umanităţii

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Talibanii trebuiau să respecte anumite reguli

În ultimele luni, încălcările libertăţilor şi drepturilor fundamentale ale femeilor şi fetelor din Afganistan, deja cele mai grave şi inacceptabile din lume, s-au înmulţit brusc”, afirmă aceşti experţi independenţi, care sunt mandataţi de ONU, dar nu se adresează în numele organizaţiei. Aceste restricţii recente- cum ar fi interzicerea de a frecventa parcurile la Kabul-, precum şi măsurile discriminatorii precedente „ar trebui investigate ca persecuţie bazată pe gen (considerată o crimă împotriva umanităţii- n.red.) în vederea urmăririi penale conform dreptului internaţional ”, a transmis Richard Bennett, raportorul special pentru situaţia drepturilor omului în Afganistan.

Ei le cer talibanilor, care nu de mult au preluat puterea, să respecte angajamentele Afganistanului în ceea ce privesc drepturile omului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Violențele în școli continuă. Elevul unui liceu de prestigiu din București a fost agresat de colegii de clasă/ „Îl ţineau de cap şi îl loveau cu pumnii şi cu picioarele"

De la comunitatea internaţională, aceştia se aşteaptă în special ca restabilirea libertăţilor şi drepturilor femeilor să fie cerută în toate negocierile cu regimul.

Biciuirea trebuie să înceteze

De asemenea, Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului a cerut ca biciuirea, „o formă abjectă de pedeapsă, să înceteze imediat”.

14 persoane, dintre care trei femei şi 11 bărbaţi, au fost biciuite miercuri din ordinul unui tribunal afgan, după ce au fost găsite vinovate de „crime morale” şi furt, a declarat un oficial provincial, potrivit AFP.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI