Vineri, la Spitalul Judetean Galati, Conf. dr. Alexandru Bogdan Ciubara, medic primar ortopedie-traumatologie, impreuna cu medicul rezident Andrei Bradeanu, a realizat in premiera o interventie chirurgicala artroscopica la nivelul articulatiei gleznei. Acest gen de interventie se practica, in general, doar in marile centre universitare europene, in Romania efectuandu-se pana acum 1-2 interventii pe an la Iasi, de obicei cu concursul Profesorului Ramadani de la Viena, scrie evz.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”Interventia artroscopica este o procedura inovativa, reprezentand o adevarata revolutie in dezvoltarea ortopediei si traumatologiei mondiale. Operatia este foarte putin traumatizanta pentru pacient.

Barbatul operat in Centrul Universitar Galati suferea de o artroza post-traumatica tibioastragaliana, veche de doi ani, iar scopul interventiei a fost de a prezerva o perioada cat mai lunga aceasta articulatie”, ne-a declarat medicul chirurg Bogdan Alexandru Ciubara.

Citeste mai mult aici
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si