UPDATE. Toți cei opt pasageri blocați marți într-o telecabină la aproape 300 de metri deasupra unei prăpăstii din Battagram, Pakistan, au fost salvați noaptea târziu, după o operațiune care a durat peste 14 ore.

Finalizarea cu succes a operațiunii a fost confirmată într-o declarație emisă de serviciul Rescue 1122, potrivit Dawn.com. Premierul interimar Anwaar ul Haq Kakar a confirmat evoluția și pe platforma de socializare Twitter:

„Ușurat să aflu că toți copiii au fost salvați cu succes și în siguranță. O mare muncă în echipă din partea armatei, a departamentelor de salvare, a administrației raionale, precum și a localnicilor”, a spus el. 

Salvatori din armata pakistaneză s-au aflat într-o cursă contra cronometru pentru a salva șase copii și doi adulți care au fost prinși într-o telecabină care atârnă la 274 de metri deasupra pământului ca urmare a ruperii a două dintre cabluri, informează Mirror.

UPDATE 18.00. Eforturile de salvare a pasagerilor blocați într-o telecabină încă de dimineață în regiunea Battagram din Pakistan continuă pe timpul nopții, după ce doar doi copii au fost aduși la sol. Șase oameni au rămas în interiorul telecabinei atârnând la sute de metri în aer deasupra unei râpe.

Operațiunea aeriană a fost oprită în salvarea copiilor din telescaun- Pakistan

Cei doi copii au fost salvați de forțele armate pe fondul vremii nefavorabile și după mai multe încercări prin folosirea a patru elicoptere cu puțin timp înainte de apus, potrivit Dawn.com

.

Odată ce s-a instalat întunericul, postul de televiziune de stat PTV News a raportat că operațiunea aeriană a fost „închisă” din cauza „condițiilor de noapte și a vremii”, dar eforturile de salvare prin „mijloace alternative” erau în desfășurare. 

UPDATE 16.40. Un copil dintre cei opt pasageri blocați într-o telecabină la sute de metri deasupra unei râpe din Allai tehsil Battagram încă de dimineață a fost salvat cu succes, potrivit unui oficial, citat de Dawn.com

Copiii se aflau în drum spre școală

Copiii se aflau în drum spre școala din Battagram, în nordul Pakistanului, când două dintre cabluri s-au rupt, lăsându-i să atârne în aer au spus oficialii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Armata a fost chemată în ajutor, iar elicopterele militare au ajuns la locul incidentului.

Atârnați de un fir deasupra prăpastiei

Într-una dintre imagini se vede cum un soldat coboară din elicopter pe o frânghie, în încercarea de a-i salva.

Primul cablu s-a rupt în jurul orei 7 dimineața, ora locală, iar un al doilea s-a rupt la scurt timp după aceea, ceea ce înseamnă că pasagerii au fost rămas suspendați deasupra prăpastiei ore întregi și sunt ținuți să nu cadă de o singură frânghie, a avertizat un înalt oficial.

Zulfiqar Khan, un oficial al serviciului de salvare 1122 din Pakistan a declarat pentru AFP: „Telescaunul este blocat într-un loc în care este aproape imposibil să ajuți fără un elicopter”.

Premierul interimar al țării, Anwaar ul Haq Kakar, a declarat: „Accidentul telescaunului din Battagram este cu adevărat alarmant. Am îndrumat autoritățile să asigure de urgență salvarea și evacuarea în siguranță a celor 8 persoane blocate. De asemenea, le-am cerut să efectueze inspecții de siguranță la toate aceste telescaune private și să se asigure că acestea sunt sigure pentru a fi operate și utilizate.”

Presa locală a raportat că echipele de salvare încercau să împrăștie plase sub telescaun, iar comisarul adjunct Jawad Hussain a spus: „Dacă al doilea elicopter nu reușește să salveze pasagerii, echipele Rescue 1122 vor depune eforturi de la sol printr-un snorkel. De asemenea, am sunat localnici din Shangla's Besham care au experiență în desfășurarea unor operațiuni de salvare similare în apropierea barajului Diamer Bhasha”.

Intervenție de salvare în Pakistan - 6 copii blocați într-un telescaun deasupra prapastiei

Intervenție de salvare în Pakistan - 6 copii blocați într-un telescaun deasupra prapastiei

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Telescaunul este condus de localnici pentru a ajuta la transportul pe terenul aspru, inclusiv munții falnici și râpele stâncoase de dedesubt. Unele rapoarte i-au identificat pe cei doi adulți ca fiind profesori.

Unul dintre copii, inconștient de mai multe ore

Gulfaraz, un tânăr de 20 de ani blocat la bordul telescaunului a declarat pentru Geo News că elevii prinși deasupra prăpastiei aveau vârste cuprinse între 10 și 16 ani și a susținut că unul suferea de o afecțiune cardiacă, fiind inconștient în ultimele trei ore ale operațiunii de salvare.

Un profesor de la școala locaală a declarat pentru Dawn.com că cel puțin 150 de elevi au folosit ruta periculoasă pentru a ajunge la școală în fiecare zi din cauza lipsei de drumuri adecvate.

„Nu există alte soluții de transport”, a explicat el, adăugând că niciun astfel de incident nu a mai avut loc anterior. Profesorul a mai spus că au trecut în jur de opt ani de când a fost instalată telecabina și a fost verificată lunar. 

Filmările de la fața locului arată mulțimi uriașe de localnici care urmăresc îngroziți misiunea de salvare. De la momentul realizării filmărilor, vânturi puternice au îngreunat efortul militarilor și nu se cunoaște rezultatul operațiunii.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dawn Today (@dawn.today)

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si