Close sidebar
Close sidebar

Operațiune dramatică. Au fost salvați toți cei 6 copii atârnați peste 14 ore într-o telecabină deasupra unei prăpastii

O operațiune de salvare dramatică a avut loc marți la prânz în Pakistan: 6 copii au rămas atârnați de peste 14 ore într-o telecabină deasupra unei prăpastii după ce două dintre cabluri s-a rupt.

Sorin Negru,

Intervenție de salvare în Pakistan - 6 copii blocați într-un telescaun deasupra prapastiei


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. Toți cei opt pasageri blocați marți într-o telecabină la aproape 300 de metri deasupra unei prăpăstii din Battagram, Pakistan, au fost salvați noaptea târziu, după o operațiune care a durat peste 14 ore.

Finalizarea cu succes a operațiunii a fost confirmată într-o declarație emisă de serviciul Rescue 1122, potrivit Dawn.com. Premierul interimar Anwaar ul Haq Kakar a confirmat evoluția și pe platforma de socializare Twitter:

„Ușurat să aflu că toți copiii au fost salvați cu succes și în siguranță. O mare muncă în echipă din partea armatei, a departamentelor de salvare, a administrației raionale, precum și a localnicilor”, a spus el. 

Presa locală a raportat că echipele de salvare încercau să împrăștie plase sub telescaun, iar comisarul adjunct Jawad Hussain a spus: „Dacă al doilea elicopter nu reușește să salveze pasagerii, echipele Rescue 1122 vor depune eforturi de la

sol printr-un snorkel. De asemenea, am sunat localnici din Shangla's Besham care au experiență în desfășurarea unor operațiuni de salvare similare în apropierea barajului Diamer Bhasha”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Intervenție de salvare în Pakistan- 6 copii blocați într-un telescaun deasupra prapastiei

Telescaunul este condus de localnici pentru a ajuta la transportul pe terenul aspru, inclusiv munții falnici și râpele stâncoase de dedesubt. Unele rapoarte i-au identificat pe cei doi adulți ca fiind profesori.

Unul dintre copii, inconștient de mai multe ore

Gulfaraz, un tânăr de 20 de ani blocat la bordul telescaunului a declarat pentru Geo News că elevii prinși deasupra prăpastiei aveau vârste cuprinse între 10 și 16 ani și a susținut că unul suferea de o afecțiune cardiacă, fiind inconștient în ultimele trei ore ale operațiunii de salvare.

Un profesor de la școala locaală a declarat pentru Dawn.com că cel puțin 150 de elevi au folosit ruta periculoasă pentru a ajunge la școală în fiecare zi din cauza lipsei de drumuri adecvate.

„Nu există alte soluții de transport”, a explicat el, adăugând că niciun astfel de incident nu a mai avut loc anterior. Profesorul a mai spus că au trecut în jur de opt ani de când a fost instalată telecabina și a fost verificată lunar. 

Filmările de la fața locului arată mulțimi uriașe de localnici care urmăresc îngroziți misiunea de salvare. De la momentul realizării filmărilor, vânturi puternice au îngreunat efortul militarilor și nu se cunoaște rezultatul operațiunii.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dawn Today (@dawn.today)

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI