Dmitri Peskov a declarat faptul că cetățenii ruși susțin ofensiva militară din Ucraina. Acesta nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă Moscova îl consideră pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fi unul dintre „naziștii” pe care Rusia își propune să îi elimine.

Ocuparea Ucrainei, un cuvânt ,,inacceptabil''

Potrivit Purtătorului de cuvânt al Kremlinului, nimeni nu vorbeşte de ocuparea Ucrainei şi este „inacceptabil” să se folosească acest cuvânt în legătură cu operaţiunea militară prin care Moscova își dorește să impună demilitarizarea Ucrainei.

Citeste si: Ministrul Apărării, anunț de ultimă oră despre invazia din Ucraina. Au fost stabilite punctele pentru primire refugiaţi în România

Acesta a adăugat faptul că este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier, în ciuda ameninţărilor occidentale. „Desigur că am putea avea probleme cu un anumit număr de ţări. Dar cu acele state aveam deja probleme şi înainte”, a remarcat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Decizia de a ataca Ucraina a fost „dictată de preocuparea pentru viitorul” Rusiei

Peskov a adăugat că Moscova „a prevăzut” că pieţele ruse vor suferi de pe urma unei „reacţii emoţionale” după ofensiva împotriva Ucrainei, dând asigurări că este o perioadă „trecătoare”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Pentru ca această perioadă emoţională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare”, a declarat Peskov.

Atacarea Ucrainei a fost „dictată de preocuparea pentru viitorul” Rusiei, care cere de mai multe săptămâni occidentalilor să promită că Ucraina nu va intra niciodată în NATO, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

S-a discutat, de asemenea și despre „neutralizarea potenţialului militar al Ucrainei. Acest subiect a fost dezvoltat puternic în ultimul timp, inclusiv în urma activităţilor ţărilor străine”. 

,,Moscova este pregătită să discute cu liderii ucraineni despre cererile ei, dacă aceştia sunt la rândul lor „pregătiţi să discute despre ele”, a declarat Dmitri Peskov.

Citeste si: Primarul Kievului face anunț de ultimă oră cu privire la circulația pe timp de noapte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si