Close sidebar
Close sidebar

Ora de vară 2023. Cum trebuie să potrivim ceasurile? Ora 03:00 devine ora 04:00!

Ora de vară 2023. Wekendul acesta se schimbă ora în România! În luna martie, românii dau ceasurile înainte cu o oră, astfel că se anunță mai puține ore de somn. Pe ce dată trec românii la ora de vară?

Laura Macovei,

Wekendul acesta se schimbă ora în România! Cum se potrivesc ceasurile pentru ora de vară 2023?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ora de vară 2023. Weekendul acesta se schimbă ora în România!  Iată când se dau ceasurile înainte, pentru a reveni la ora de vară în 2023!

În România, schimbarea orei are loc de două ori pe an cu scopul folosirii mai îndelungate a luminii solare.  

Cum se potrivesc ceasurile pentru ora de vară 2023?

Wekendul acesta se schimbă ora în România! Cum se potrivesc ceasurile pentru ora de vară 2023?

[Sursa foto: PixaBay]

Anul acesta românii trec la ora de vară pe data de 26 martie 2023.

În noaptea de 25 spre 26 martie, ora 03:00 devine ora 04:00.

Ziua de 26 martie 2023 va avea 23 de ore, în loc de 24 cum are în mod normal.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citește și: Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

În prezent,  trecerea la ora de vară se face anual, în ultima duminică din  martie  (ora 03:00 devine 04:00), respectiv ultima duminică din  octombrie  (ora 04:00 devine 03:00).

Trecerea la ora de vară poate avea repercusiuni asupra psihicului și sănătății.

„Organismul are nevoie de o perioadă de adaptare a noilor condiții, iar acest lucru se adaptează este stresantă pentru organism din punct de vedere fizic, cât și psihic. Este vorba de persoane care resimt foarte greu schimbarea și o percep ca pe o destabilizare a vieții. Această schimbare de oră nu face să conștientizăm că trecem într-un alt sezon și nu determină să observăm schimbările pe care le parcurge natura. Implicit,

cei meteosensibili sunt afectați atât din punct de vedere psihologic, cât și somatic    ”, explică psihoterapeutul Keren Rosner, potrivit gândul.ro.

Controverse legate de schimbarea orelor

Cu toate că țărilor membre ale Uniunii Europene li s-a cerut să renunțe la schimbarea orei de două ori pe an, acest lucru nu a mai fost pus în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: VIDEO- Primăvara astronomică începe la ora 23:24

De asemenea, având în vedere contextul economic actual, trecerea la ora de vară ar putea reduce facturile la energie, având în vedere că ne vom putea bucura mai mult de lumina naturală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI