Așa au arătat, zile la rând, pubelele din Oradea, un oraș ultramodern și bine îngrijit, dar care e repetent la reciclare. Bihorenii nu aruncă gunoiul selectiv, deși există tomberoane pentru fiecare tip de deșeu. Drept pedeapsă, autoritățile n-au mai ridicat gunoiul amestecat.

Citește și: Ce tipuri de deșeuri trebuie raportate la AFM?

Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe detalii:

„Chiar dacă sunt conștienți că aici trebuie aruncate doar sticlele, localnicii care stau pe Bulevardul Magheru au decis să arunce în acest tomberon chiar și o pereche de blugi sau mai multe resturi de mâncare, iar situația se repetă în tot orașul.”, transmite Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D.

Depozitul de deșeuri a semnalat această problemă

Problema a fost semnalată de cei de la groapa de gunoi, care au observat că în ultimele luni, sticlele și borcanele vin la comun cu alte deșeuri și nu mai pot fi reciclate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Mircea Stejeran, șef birou Direcția Tehnică, primăria Oradea: „Găsim tot felul de la obiecte, de la îmbrăcăminte până la obiecte de uz casnic, sau și chiar substanțe cu conținut toxic, spray-uri și acumulatori.

În cazul în care sunt contaminate, ele nu pot fi reciclate și ca atare nu se pot depozita la Eco Bihor, la depozitul de deșeuri.”

Nici amenzile cuprinse între 500 și 2.500 de lei nu îi sperie pe locatari, pentru că în lipsa unui vinovat clar, sancțiunea se împarte.

„Oricum se plătește în 15 zile jumătate din minim. Pentru o asociație cu 100-200 de apartamente, 250 de lei înseamnă câțiva lei pe apartament.

Cu banii ăștia niciodată nu o să poți să îl civilizeci pe cel care e necivilizat, care vine să arunce.”

În următoarele luni vor avea loc controale în teren la asociațiile de proprietari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si