Close sidebar
Close sidebar

Oradea: Piața Cetate, refacută complet. Lucrările la primul corp, realizate în proporție de 65%

Progrese notabile au fost înregistrate în ultima lună în cadrul proiectului de transformare a Pieței Cetate într-un centru de afaceri dedicat produselor agricole și nu numai, inspirat de modelul Pieței Rogerius.

Redactia Stirile Kanal D,

Lucrari la Piata Cetate din Oradea

[Sursa foto: Facebook Primaria Oradea]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primul corp al proiectului a atins un avans de 65% în ceea ce privește stadiul de realizare, potrivit primăriei Oradea.

Eforturile actuale se concentrează asupra construcției structurii de rezistență a rampei și pasajului, care vor facilita accesul către parcarea subterană a Corpului C2. De asemenea, se desfășoară foraje pentru implementarea unui sistem de încălzire geotermală al clădirii. Progresul cuprinde și lucrări la acoperiș, instalații interioare, rețele exterioare și tâmplărie exterioară. Corpul C1 se află la un stadiu fizic de 65%.

Până în prezent, s-au efectuat diverse operațiuni, inclusiv săpături generale pentru atingerea cotei radierului, turnarea de egalizare și radier, construcția fundației și a structurii metalice a halei, precum și realizarea structurii din beton armat a Corpului C1. Alte activități notabile includ montajul armăturilor și cofrajelor pentru pereții exteriori, construirea zidăriei din cărămidă, montajul profilurilor C pe hală, organizarea șantierului și crearea stației de pompare pentru rezervorul de apă.

Cât costă reamenajarea Pieței Cetate

Lucrari la Piata Cetate din Oradea

[Sursa foto: Facebook Primaria Oradea]

Proiectul este coordonat de Primăria Oradea prin intermediul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională și beneficiază de finanțare prin Programul Interreg V- A România- Ungaria.

Investiția se desfășoară în două etape distincte.

Etapa I include reamenajarea și reconstrucția halei C1, distrusă în incendiul din 2020, precum și alte facilități, în timp ce etapa a II-a implică construcția unor noi facilități, inclusiv o parcare subterană, sectoare pentru legume-fructe și produse alimentare, spații comerciale și birouri.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Valoarea totală a contractului este de 77.010.876,77 lei fără TVA, iar durata estimată a lucrărilor este de 12 luni pentru fiecare etapă a proiectului. În prezent, se află în desfășurare etapa I a acestui amplu proiect de revitalizare.

Spaţii comerciale- 31

Module:

- Hală legume- fructe- 40
- Copertină legume- fructe- 34
- Copertină diverse- 35
- Bazar haine şi încălţăminte- 312
- Bazar feronerie- 40
- Artizanat- 48

Mese:

- Hală legume- fructe- 200
- Copertină legume- fructe- 367
- Flori platou- 69
- Bazar cereale, pomi, păsări- 84

Vitrine:

- Hală carne- 31
- Hală lactate- 23

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI