Close sidebar
Close sidebar

Orașul din Australia care a stat 3 luni în carantină totală a ajuns o "ruină"

Melbourne, orașul din Australia închis din cauza Covid-19 timp de trei luni, are câteva lecții sumbre pentru lume: efectele economice au fost devastatoare. În plus, consumul de alcool a crescut și violența domestică a atins un prag record în ultimele luni.

Razvan Ilie,

Melbourne suferă de pe urma blocajului de 3 luni

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe măsură ce țările din întreaga lume se confruntă cu perspectiva unui al doilea lockdown, orașul australian Melbourne oferă o lecție tristă despre costurile aducerii coronavirusului sub control, scrie Bloomberg.

Orașul de cinci milioane de oameni a ieșit miercuri 28 octombrie dintr-unul dintre cele mai stricte și mai lungi blocaje din lume, care a închis afacerile și i-a ținut pe locuitori în casele lor mai mult de trei luni!

Citeste si: Alexandru Rafila: „Eu cred că această creştere va continua”

Cât de mult au scăzut infecțiile cu coronavirus în Melbourne

În timp ce infecțiile cu coronavirus au scăzut de la un vârf zilnic de aproximativ 700 de cazuri (la începutul lunii august) la doar două cazuri noi miercuri, impactul economic și social al celui de-al doilea blocaj de la Melbourne de la începutul crizei a fost enorm, notează jurnaliștii de Bloomberg.

Guvernul australian estimează că în medie s-au pierdut 1.200 de locuri de muncă pe zi în statul Victoria, în timp ce cererea pentru servicii de sănătate mintală a crescut cu peste 30%.

Citeste si: Gică Hagi s-a împrumutat cu 3,5 milioane de euro la bancă! Vezi ce face “Regele” cu banii!

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Închiderea orașului Melbourne, o decizie greșită?

În ciuda numărului de infecții cu coronavirus care a fost mic comparativ cu standardele internaționale și a unui guvern cu sprijin public puternic, a durat de două ori mai mult decât s-a anticipat pentru a diminua curba infecțiilor.

Este o realitate sumbră cu care se confruntă liderii politici, în special în Europa, care au experimentat deja daunele provocate de blocajele în întregime și acum analizează alte opțiuni pentru a combate reapariția mortală a pandemiei.

Blocajul inițial de 6 săptămâni nu a fost suficient

Australia a fost în avangarda națiunilor care au reușit de timpuriu să controleze transmiterea comunitară. Primul său blocaj la nivel național, care a durat aproximativ din martie până în mai, a redus numărul de cazuri la doar câteva pe zi. Dar revenirile turiștilor din străinătate și urmărirea necorespunzătoare a contactelor au permis virusului să ajungă la apogeu în vară.

Pe data de 7 iulie, premierul de stat Daniel Andrews a anunțat un blocaj de șase săptămâni, ordonând locuitorilor din Melbourne să rămână acasă, cu excepția serviciilor esențiale, a tratamentului medical, a școlilor sau a unei ore de exerciții fizice pe zi.

Mai puțin de o lună mai târziu, pe măsură ce cazurile au continuat să crească, restricțiile au fost extinse în întregul stat, Melbourne a fost plasat sub carantină de noapte, școlile au fost închise și părți mari din comerțul cu amănuntul, industria prelucrătoare și ospitalitatea au fost închise.

Având în vedere că Victoria reprezintă aproximativ un sfert din produsul intern brut al națiunii, restricțiile au adâncit prima recesiune a Australiei în aproape 30 de ani. Lockdown-ul a adus pierderi de 100 de milioane de dolari pe zi din activitatea economică, în august-septembrie, și a dus la pierderea unei media zilnice de 1.200 de locuri de muncă în tot statul australian.

Va dura ani de zile până când Melbourne va reveni la normal

Oamenii de afaceri spun că ar putea dura ani de zile pentru ca Melbourne- clasat pe locul al doilea anul trecut în topul orașelor cu cel mai bun nivel de trai- să-și revină.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Costurile sociale sunt, de asemenea, în creștere. Colegiul Royal Australian of General Practitioners spune că cererea de servicii de sănătate la nivel național a crescut cu 15% de la începutul lunii martie și cu 31% între septembrie și octombrie în Victoria.

Consumul de alcool a crescut și violența domestică a atins un prag ridicat în ultimele luni.

În timp ce guvernele din Marea Britanie, Italia și Germania s-au confruntat cu proteste împotriva noile blocaje, locuitorii din statul Victoria s-au conformat fără să comenteze prea mult.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI