La robinetul acestor oraseni curge otrava, in loc de apa. Lichidul galben si urat mirositor vine prin sistemul centralizat. Se numeste apa, doar ca nu poate fi folosita la nimic:

e prea poluata pentru baut sau gatit si mult prea murdara ca sa fie folosita la spalatul hainelor.

Doamna Elena cara singura bidoane de cate 5 litri de apa plata, de la magazin, o data la doua zile. 

Alta locuinta,  aceeasi problema. Femeia din imagini si-a pus filtre speciale, ca macar sa poata folosi apa la spalat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dolhasca a devenit oras in 2004, cand au fost puse in functiune si  doua statii pentru tratarea apei. Cetatenii care au vrut sa aiba apa curenta s-au racordat la sistemul centralizat, dar decizia nu le-a adus niciun castig.  Iar asta pentru ca tevile retelei de distributie a apei sunt pline cu  oxizi de fier si mangan.

1800 de gospodarii sunt racordate la sistemul centralizat. De necrezut e ca aceasta apa se si plateste: pretul e de 2,6 lei pe litru.


Abia acum, dupa 10 ani de probleme, autoritatile au primit finantare de la Guvern pentru modernizarea celor doua statii de tratare.

Asadar, problema se va remedia. Nu se stie, insa, daca in ritm tipic romanesc. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si