Burj al Babas, din Turcia trebuia să fie o stațiune de lux pentru bogați, formată numai din palate. În centru, era proiectată o fântână arteziană uriașă, iar fiecare castel ar fi avut spa și jacuzzi propriu. A ajuns însă să arate deplorabil.

Citește și: VIDEO- Republica Turcia, 100 de ani de la proclamare. Orașul Cluj-Napoca a fost gazda unei recepții elegante în cinstea Turciei

200 de milioane de dolari au fost puși la bătaie pentru construcția celor 732 de castele

Dar cum de s-a ajuns la asta? Investitorii care au gândit proiectul au pus la bătaie 200 de milioane de dolari pentru a construi 732 de castele identice, rupte din povești. S-au apucat de treabă în 2014, dar au apucat să ridice decât 530 și niciunul nu a fost complet finalizat. Totul pentru că firma a intrat în faliment. De aproape 5 ani, șantierul a fost abandonat.

„Inițial, toate casele trebuiau să aibă lift. Și cred că aici era locul lui. Dar din ce am înețeles, au renunțat la această idee pentru că era prea scump.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acum, sute de turiști ajung anual aici. Sunt fascinați de orașul fantomă, de liniștea bizară și de imaginea a ceea ce putea fi.

„Trebuie să vă spun că, dacă era doar un singur castel din acesta pe un deal, era superb.

Dar faptul că sunt 500 la fel e un pic ieftin. Adică toată ideea în a avea un castel cred că e să știi că doar tu ai așa ceva. Altfel, se pierde farmecul, se pierde interesul.”

Acum, nu se știe exact ce se va întâmpla cu orașul fantomă. Au fost planuri de reabilitare, însă este extrem de costisitor. În plus, multe dintre castele au început deja să se deterioreze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si