Orașul Horden din regiunea Durham, în nord-estul Angliei, a ajuns un „oraș fantomă” după ce industria minieră de aici a fost închisă, informează Daily Star.

Citește și: VIDEO- Românii sunt campioni la stat degeaba. Doi din zece tineri de la noi din țară nu merg la şcoală, nu muncesc şi nici nu urmează vreun curs de formare profesională

Casele se vând aici la prețul de 5.000 de lire sterline (aprox. 5.700 de euro). Orașul se află pe litoral și a rămas pustiu în urma declinului industriei altădată înfloritoare de extracție a cărbunelui.

Localitatea Horden, în districtul Durham, a fost cândva locul de origine al gigantului Horden Colliery, care a doborât recorduri de productivitate în anii trecuți și a angajat mii de oameni din zonă.

Istoria locală, de lungă durată, a mineritului a câștigat faimă în toată Europa, după ce muncitorii de aici au stabilit un record pentru cel mai mult cărbune extras într-o singură zi, extragând 6.758 de tone la 9 mai 1930.

Minele Horden au fost închise în februarie 1987, deoarece industria minieră a cărbunelui din Marea Britanie a fost considerată neprofitabilă și poluantă.

Cum arată casele de vânzare din Horden

Acum, sunt de vânzare în Horden străzi întregi cu case de cărămidă sau lemn, iar prețurile pornesc la licitație de la 5.000 de lire sterline (5.700 euro).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Motivul principal: tot mai mulți localnici au părăsit zona în căutare unor localități cu mai multe oportunități de angajare.

Horden, "orașul fantomă" din Anglia, unde casele se vând cu 5.700 euro

Horden, "orașul fantomă" din Anglia, unde casele se vând cu 5.700 euro

[Sursa foto: Twitter]

Ultimii locuitori rămași în Horden spun că nu mai există locuri unde oamenii să meargă pentru a socializa sau a se distra, iar problema cu drogurile este răspândită în oraș.

Daily Star a raportat că Horden s-a transformat complet de la sfârșitul anilor 1980, YouTuberul David Burnip, care poartă numele de ecran Wandering Turnip, a vizitat recent orașul pentru a documenta schimbarea sa direct.

Un localnic care a vorbit cu Burnip a spus că orașul „a decăzut de când s-au terminat minereurile”.

Orașul Horden se confruntă, totuși, cu o problemă nerezolvată legată de consumul de droguri

Locuitorul a spus: "Au fost multe cluburi de muncitori, restaurante și locuri de distracție. Practic nu a mai rămas niciunul aici acum."

Bărbatul a continuat susținând că drogurile au „prins” în zonă, iar problema nu îi afectează doar pe cei mai tineri, ci și pe unii locuitori în vârstă de 40-50 de ani.

Orașul este situat chiar la litoralul Mării Nordului și oferă peisaje spectaculoase pe tot parcursul anului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si