Close sidebar
Close sidebar

Orasul in care nimeni nu iese din casa de ani de zile! O boala rara ii tine pe oameni in case!

Orasele-fantoma chiar exista si unul dintre ele este Araras, o localitate din statul Sao Paolo care are o populatie de 800 de oameni, dar care nu isi parasesc locuintele mai deloc.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ei nu au curajul sa faca asta din motive medicala. O boala de care sufera 600 din cei 800 de locuitori ai localitatii ii face pe acestia sa nu iasa din case. Boala se numeste Xeroderma Pigmentosum si se manifesta prin arsuri la nivelul pielii atunci cand se expun la soare, iar aceste suferinte nu se mai refac niciodata. Din cele 600 de persoane afectate, 20 dintre ele sufera de o forma grava a bolii, fiind susceptibili de cancer de piele.

Majoritatea locuitorilor acestui oras sunt fermieri si prin natura muncii lor sunt nevoiti sa iasa din casa si asa s-a observat in timp aceasta afectiune. "Initial am crezut ca este vorba despre o epidemie, ceva contagios, apoi am realizat ca de fapt este doar o mostenire genetica", a declarat mediul Carlos Menck, cel care incearca sa afle care sunt cauzele acestei afectiuni.


Oamenii de aici se casatoresc intre ei, asa ca gena care transmite afectiunea devine dominanta si boala tot apare. Pentru a nu fi afectati foarte tare, oamenii trebuie sa se fereasca cat pot de mult de razele soarelui asa ca Araras, desi este locuit, arata ca un oras parasit pe timp de zi.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI