Close sidebar
Close sidebar

Orasul in care nu exista bani, religie sau politica. Cum traiesc acesti locuitori

In India, pe coasta de sud, exista un oras experimental cu totul deosebit. Se numeste Auroville, este situat in statul Tamil Nadu si are aproximativ 2.500 de locuitori.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aici, spun „administratorii”, banii, politica si credintele religioase nu au nicio putere.

Fondat la 28 februarie 1968 de 5.000 de oameni care i s-au alaturat Mirrei Alfassa (o frantuzoaica preocupata de misticism, cunoscuta drept „Mama”), acest loc este rezultatul viziunii comune lui Sri Aurobindo (a carei adepta fidela a fost Mirra Alfassa) si a arhitectului Roger Anger.

Sri Aurobindo, poet si scriitor indian cu puternice conotatii mistice, a fost considerat de catre adeptii sai un avatar, o incarnare a divinului; el a cultivat intotdeauna visul unei societati fara diviziuni, in care toti ar putea trai in armonie urmandu-si in mod liber inclinatiile cele mai profunde.

Astfel,  spre finalul anilor ‘60, adeptii acestui „parinte spiritual“ au decis sa se uneasca pentru a crea un oras unde sa puna in practica viziunea acestui om.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alfassa a ales membrii societatii privindu-i in ochi: multi si-au amintit momentul  ca fiind „o experienta profund spirituala” si chiar suprarealista. Cei „alesi“ primeau si prima sarcina: aceea de a planta un copac.

in cativa ani, zona desertica se transformase intr-o padure.

In locul ales s-au adunat oameni din 124 de tari. Fiecare a adus o mana de pamant din tara sa natala, pe care – in mod simbolic – a depus-o intr-o urna in forma florii de lotus.

Sprijinit de guvernul indian si apoi recunoscut de ONU ca parte a Patrimoniului Mondial, Auroville a inceput sa se dezvolte cu entuziasm.

Auroville a fost proiectat astfel incat sa arate de sus ca o galaxie in expansiune. Zona din jurul acestui sat spectaculos, initial pustie, a devenit verde si luxurianta, datorita prezentei padurilor si a altor plante semanate de locuitori.

Consiliul si comisiile de lucru sunt singurele formatiuni guvernamentale prezente: ele sunt alese la fiecare patru ani si servesc la organizarea problemelor administrative fundamentale.

Sursa: incredibilia.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI