Sub pământ, chiar la granița României, se află un oraș subteran. Cei care știu de orașul de sub pământ îl consideră o minune.
Mai mult decât atât, în acest loc se află o comoară, unică în întreaga lume, realtează click.ro.
Orașul subteran, minunea de sub pământ
La 150 de kilometri de orașul Iași, sub pământ, se află un oraș subteran, format din sute de tuneluri.
Orașul este considerat o minune, fiind unic pe Pământ.
Misterul de sub pământ, aflat la granița României, se întinde pe o suprafață excepțională, de 120 de kilometri. Tunelurile care îl formează sunt întinse, mai exact, pe circa 53 de hectare.
"Avem un oraş adevărat. Îşi are străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic ale sale! Doar că denumirea acestor străzi este puţin specifică. Pe parcursul excursiei poţi observa străzi cum sunt Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele. Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a oraşului nostru este de circa 53 de hectare. Deci poţi să îţi imaginezi", a declarat un ghid turistic, despre orașul subteran, potrivit digi24.ro.
Orașul subteran este cunoscut drept Cricova. În tunelurile imense, în acest oraș de sub pământ, se află o comoară: 200 de soiuri rare de vin, depozitate în butoaie încă din Al Doilea Război Mondial.
Mai mult decât atât, unele vinuri au aparținut lui Hermann Goering, mareșal nazist, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.
"La noi în colecţie se păstrează vinurile din colecţia privată a lui Hermann Goering. El a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler şi Mareşalul Aviaţiei naziste în al doilea război mondial. După război, în calitate de trofeu militar au fost aduse butelii în această colecţie", a declarat același ghid, potrivit sursei citate anterior.
Între numeroasele soiuri de vin se regăsește o sticlă îmbuteliată din anul 1902. Sticla a făcut parte dintr-un loc de 400 de recipiente, iar cea care se află în Cricova este singura care mai există, fiind un exemplar unic în lume. Valoarea acestei comori se ridică 150.000 de euro și este considerată parte din patrimoniul național, relatează click.ro.