Sub pământ, chiar la granița României, se află un oraș subteran. Cei care știu de orașul de sub pământ îl consideră o minune.

Mai mult decât atât, în acest loc se află o comoară, unică în întreaga lume, realtează click.ro.

oras subteran

Cricova, oras subteran

[Sursa foto: istockphotos]

Orașul subteran, minunea de sub pământ

La 150 de kilometri de orașul Iași, sub pământ, se află un oraș subteran, format din sute de tuneluri.

Orașul este considerat o minune, fiind unic pe Pământ.

Misterul de sub pământ, aflat la granița României, se întinde pe o suprafață excepțională, de 120 de kilometri. Tunelurile care îl formează sunt întinse, mai exact, pe circa 53 de hectare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Avem un oraş adevărat. Îşi are străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic ale sale! Doar că denumirea acestor străzi este puţin specifică. Pe parcursul excursiei poţi observa străzi cum sunt Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele. Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a oraşului nostru este de circa 53 de hectare. Deci poţi să îţi imaginezi", a declarat un ghid turistic, despre orașul subteran, potrivit digi24.ro. 

Citește și: VIDEO- Prețurile uriașe îi împing pe oameni să aleagă zonele mărginașe ale Capitalei. Care sunt avantajele și dezavantajele?

oras subteran tunel

Tunelurile se întind peste 120 de kilometri

[Sursa foto: istockphotos]

Cricova deține o comoară

Orașul subteran este cunoscut drept Cricova. În tunelurile imense, în acest oraș de sub pământ, se află o comoară: 200 de soiuri rare de vin, depozitate în butoaie încă din Al Doilea Război Mondial.

Mai mult decât atât, unele vinuri au aparținut lui Hermann Goering, mareșal nazist, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

"La noi în colecţie se păstrează vinurile din colecţia privată a lui Hermann Goering. El a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler şi Mareşalul Aviaţiei naziste în al doilea război mondial. După război, în calitate de trofeu militar au fost aduse butelii în această colecţie",  a declarat același ghid, potrivit sursei citate anterior. 

Între numeroasele soiuri de vin se regăsește o sticlă îmbuteliată din anul 1902. Sticla a făcut parte dintr-un loc de 400 de recipiente, iar cea care se află în Cricova este singura care mai există, fiind un exemplar unic în lume. Valoarea acestei comori se ridică 150.000 de euro și este considerată parte din patrimoniul național, relatează click.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si