Totodată, permierul a precizat că au existat două tentative de schimbare a managerului Aeroportului din Cluj.

„Poate închideți aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager. Trebuie demarată o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, să folosim toate pârghiile pentru a-l trege la răspundere pe managerul aeroportului. Nu a luat măsuri pentru distanțarea socială, pentru asigurarea.

I-am cerut prefectului să ia măsuri pentru a-l trage la răspundere. Dacă mai sunt astfel de curse, ele să fie notificate din timp”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Dosar penal după scenele incredibile de pe Aeroportul Cluj. Mai mulți muncitori veneau din Suceava

„Trebuie făcută o anchetă fără milă și penalizați cei care sunt vinovați de dezastru. Managerul era obligat să informeze autoritățile, Comitetul Județean de Urgență, Prefectura. Puteau trimite jandarmii acolo, puteau să împiedice aglomerația”, a adăugat Orban.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că la aeroportul din Cluj au fost „un lanț de nereguli”.

„Sunt de acord. Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Cluj. Din păcate, s-a ajuns în situația în care instituțiile statului nu s-au implicat. Este un lanț de nereguli. Este inadmisibil cum firmele de recrutare au adus 1.500 de oameni și i-au lăsat în parcarea aeroportului, dar care nu ține de aeroport.

Ca să nu mai repetăm, am transmis modificarea articolului 10 în următoarea Ordonanță Militară pentru ca autoritățile statului român să aibă control. Cei din Germania s-au adresat Eurocontrol, de acolo la ROMATSA și s-a dat liber la zbor. Aceste imagini nu le voim mai vedea”, a spus Bode.

Citeste si: Imagini senzaționale pe Aeroportul din Cluj: Mii de români pleacă în Germania, în plină pandemie de coronavirus

Și conducerea Consiliului Județean Cluj a cerut joi demisia sau demiterea directorului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, acuzându-l pe acesta că nu a anunțat autoritățile referitoare la tranzitul persoanelor către Germania.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce aproximativ 1.500 de persoane care pleacă la muncă în Germania au fost înghesuite pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca.

"Urmare a imaginilor şi informaţiilor apărute în spaţiul public privind situaţia de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", a transmis Poliţia Română, joi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si