Close sidebar
Close sidebar

A fost modificat ordinul care permitea persoanelor asimptomatice să fie carantinate la domiciliu

Ordinul Ministerului Sănătăţii care prevedea că persoanele confirmate cu noul coronavirus, dar asimptomatice, pot fi tratate la domiciliu a fost modificat, articolul pe această temă fiind eliminat.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că Ordinul nr 622/15.04.2020 care stabileşte anumite completări în instituirea măsurilor de carantină pentru persoanele care vin din afara ţării, în contextul COVID-19, a fost modificat.

Citeste si: Guvernul a prelungit termenele pentru depunerea documentelor necesare indemnizaţiei de şomaj

"Modificarea actului normativ constă în eliminarea articolului care prevedea că persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus, dar care nu au simptome (asimptomatice), pot fi plasate în carantină la domiciliu", arată sursa citată.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Modificarea Ordinului va fi publicată, joi, în Monitorul Oficial.

În ordinul MS, se arăta că persoanele revenite din zone roşii pot fi plasate în carantină la domiciliu, la fel şi persoanele confirmate cu virusul, dar asimptomatice, dacă spaţiul permite izolarea acestora de celelalte persoane din locuinţă.

Citeste si: Coronavirus România. Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 7.707

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că potrivit noilor modificări, în carantină la domiciliu pot fi plasate persoane din zone roşii dacă sunt asimptomatice, s-au depăşit toate capacităţile de cazare si pe baza unei declaraţii

pe propria răspundere că au condiţii de separare completă de restul membrilor  familiei. De asemenea, au precizat că în acest moment există suficiente locuri de carantină, dar că s-a pregătit doar cadrul legislativ pentru o eventuală depăşire a capacităţii, nefiind vorba despre nicio relaxare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI